mandag den 27. april 2015

Anmeldelse af Berlin 404 af Thomas Clemen

Forlagets beskrivelse:
I "Berlin 404" bliver Berlinmurens fald afværget af et tragisk biluheld og Østtyskland isolerer sig totalt - men pludselig en dag kolliderer et østtysk og et vesttysk tog under muren og det kommer til at vende op og ned på alting.

Ingen ved hvad der er sket og derfor sættes it-eksperten Jacob Blau på sagen: Var det mon med vilje? Og kan hans fund mon afværge en krig, der langsomt er på vej?

Anmeldelse:
Denne thriller på små 400 sider er ikke som sådan en pageturner, men den var ret spændende. Jeg havde glædet mig rigtig meget til at læse den, fordi jeg rigtig godt kan lide spændingsromaner om den kolde krig. Netop det at Berlinmuren ikke faldt alene ud fra en tilfældighed, lovede jo rigtig godt.

Thomas Clemen er rigtig god til at lege med det danske sprog. Motoren i thrilleren for mig var spillet med Østtyskland og Vesttyskland stillet overfor hvad er virkelighed for fantasi. Faktisk fik Berlin 404 til at tænke på både Inception og Interstellar. For hvad er virkelighed?

Når du vender den sidste side, så har du godt nok fået løst plottet, men du sidder stadigvæk tilbage med følelsen af om det nu er fantasi eller virkelighed.

Der er gode personskildringer, men samtidig er beskrevet på en måde så man aldrig helt kommer tæt ind på livet af dem - man vil hele tiden gerne vide lidt mere om hvorfor de egentlig handler som de gør. Og hvad er det som gjorde at netop de 5 personer kom til at bo hos den familie i Vestberlin?

Plottet er også rigtig godt skruet sammen. Hvor man efter mange forviklinger, endelig til sidst får løst det hele - men gør man nu også det?

En rigtig god thriller, lidt anderledes i sin stil end de gænse på markedet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar