fredag den 20. juli 2018

Krigsråb af Wilbur Smith


Handling:
Saffron Courtneys barndom i det koloniserede Kenya er tryg og idyllisk. Men det er ikke nok for den eventyrlystne og videbegærlige Saffron. Hun tager til England og lander midt i de dramatiske begivenheder, der leder op til anden verdenskrig.

Her møder hun den idealistiske Gerhard von Meerbach, hvis velhavende bror er glødende nazi-sympatør.

Saffron og Gerhards skæbner vikles ind i hinanden, og de må sammen forsøge at gøre op med den ondskab, der kaster tunge skygger over Gerhards familie og hele landet.

Anmeldelse:
Jeg har i mange år været en stor fan af Wilbur Smiths bøger, der alle foregår i Afrika. Krigsråb er en del af serien om Courtney familien. Selv om bogen er en del af en serie, så kan den sagtens læses selvstændigt.

Krigsråb er skrevet i samarbejde med David Churchill. Det er der kommet en rigtig god spændingsroman ud af. Sprogligt har det været en fryd at læse Krigsråb.

Wilbur Smith har skrevet en lang lang serie om familierne Courtney og Ballantyne. Denne handler om Courtney familien - med enkelte referencer til tidligere bøger.

Krigsråb foregår tidsmæssigt i tiden før og under 2. verdenskrig. Selv om nazismen selvfølgelig spiller en rolle i Krigsråb, så er der meget andet, som er meget mere fremtrædende. Det er faktisk ganske rart. Ikke mindst det at følge Gerhards syn på Tyskland, og det moralske ansvar som tysk soldat, når nu man ikke er tilhænger af nazismen. Måske det får dig til at tænke mere over karakteren Gerhard, ligesom jeg gjorde.

Der er ikke sådan bundet helt sløjfer på alle sidehistorierne. Det gør ikke noget, for en lidt åben slutning giver måske mulighed for en fortsættelse.

Det er en rigtig rigtig spændende bog, som jeg rigtig gerne vil anbefale.

Krimihjerte giver 5 hjerter ud af 6 mulige til Krigsråb af Wilbur Smith og David Churchill.

Krigsråb er modtaget som et anmeldereksemplar af forlaget L&R

Ingen kommentarer:

Send en kommentar