mandag den 17. februar 2014

Forfatterinterview med Bødker & Bruun

foto: Rasmus Malmstrøm

1. Hvornår begyndte i at skrive krimier?
- Det gik faktisk virkelig stærkt fra vi begyndte at skrive. Vi lagde hårdt ud med at udgive en krimi i 2011, Blod vil have blod, og allerede en til året efter, Før døden lukker mine øjne i 2012. Meeen, så fik vi også lige Fanny undervejs, og om et øjeblik et barn mere, så der kom til at gå to år, før vi var fremme ved den nye, Når solen forsvinder.

2. Hvordan kom i til at skrive krimier sammen?
- Karen syntes en dag, at vi skulle begå et mord, og så var det jo bare om at komme i gang ... Benni var allerede etableret som børnebogsforfatter, og Karen gik rundt med en hemmelig forfatter i maven, som bare skulle finde en undskyldning for at komme ud.

3. Hvad fik jer til at skrive netop krimier?
- Vi er begge to selv meget glade for genren, og Benni har nørdet med dansk kriminallitteratur i mange år, så det var ret oplagt. Desuden er krimier altid noget med plot og konspirationer, og den slags er det bedst at være flere om. Og så plejer vi selvfølgelig at diskutere hver eneste krimi vi læser eller ser igennem fra ende til anden!

4. hvad læser i helst ebøger eller papirudgaven?
- Det er vist kun Karen, der læser ebøger en gang imellem. Men det er jo bare et spørgsmål om tid. I fremtiden bliver papirbøger undtagelsen. Snøft!

5. kan i leve af at skrive krimier? eller kunne du tænke dig at du kunne?
- Vi lever begge to af at skrive, men ikke af krimierne alene. Karen oversætter også, og Benni har jo et stort forfatterskab af børnebøger. Det er bestemt en drøm, der er blevet til virkelighed, at leve af det, man synes er allersjovest!

6. Kan i beskrive hvordan i har det lige omkring udgivelsen af en af jeres krimier?
- Uh, man er nervøs! Det rareste er jo, hvis der også er andre, der kan lide den historie, man har skrevet på i et par år. Vi prøver at lade være med at tale for meget om det, men anmeldelser og andres reaktioner kommer jo nemt til at fylde det hele. Men det er også lidt synd, hvis det kun er det, der bestemmer om man er glad for den bog, man har skrevet. Det er måske meget sundt, at vi samtidig går og venter på en fødsel - det sætter tingene lidt i perspektiv …

7. Har i flere bøger i jer om Thor og Linnea?
- Der er jo altid så mange historier at fortælle om både dem og andre, så lad os nu se, hvem der får trængt sig på næste gang ... Vi har i hvert fald ideer nok!

8. Hvad synes i fordelen er ved at blive udgivet via et forlag fremfor som selvudgiver?
- Vi har faktisk vores eget forlag, www.forlagetcorto.dk Men der udgiver vi kun Bennis børnebøger, ikke vores krimier. Det er et helt andet marked, og vi føler os meget tryggere ved at have et etableret forlag til at udgive vores romaner for voksne. Det er klart en fordel at have et dygtigt forlag som ambassadør, hvis man gerne vil ud i boghandlerne og supermarkederne og i det hele taget blive set af læserne.

9. Kunne i tænke jer at møde Thor og Linnea?

- Linnea har faktisk et virkeligt forbillede, som vi begge to kender udmærket. Hun er heldigvis ikke helt lige så skrap i virkeligheden! Det gælder nok dem begge to, at vi synes de er ret seje, men de er også nogle stædige og lidt ensporede typer, som godt kan være lidt klodsede socialt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar