mandag den 27. oktober 2014

Anmeldelse af Genstart af Claus H. Lohman

Forlagets beskrivelse:
Da den unge retsgenetiker, Sarah Bermann foretager en tilsyneladende rutinemæssig DNA-analyse i forbindelse med opklaringsarbejdet af et brutalt drab i Philadelphia, gør han en sensationel biologisk opdagelse.

Som konsekvens, bliver Sarah ført ind i amish-folkets isolerede og primitive livsførelse i Lancaster County, Pennsylvania, der står i skærende kontrast til hendes eget overfladiske og materialistiske liv.

Hendes opdagelse bliver fuldt tæt af FBI, og før Sarah ved af det, er hun viklet ind i et net, hvis tråde når ud til planetens fjerneste tråde.

Hun føler sig draget af drabssagens hovedmistænkte, den 23-årige amish, David Stoltzfus og erfarer, at hendes egen far har holdt en hemmelighed skjult for hende, som for altid vil forandre hendes liv.

Anmeldelse:
Dette er første del af en triologi, hvor næste bog udkommer lige omkring krimimessen 2015.

Med denne spændingsroman skal du udvise stor tålmodighed, men fortsætter du læsningen så ender du med at blive beløbet med en virkelig spændingen historie. Hvor spændingen holdes helt til sidste side.

Persongalleriet er meget levende beskrevet. Det samme er amishmiljøet, men det bruges der måske også lige ligeligt på. Detaljeringsgraden bliver meget høj, en del af det kunne godt være skåret væk uden at det ville have haft indflydelse på historien. Til tiderne bliver detaljeringsgraden af tekniske i forhold til det videnskabelige arbejde måske også lige en kende for detaljeret.

På grund af detaljeringsgraden føler man som læser at man faktisk skal næsten 200 sider hen i fortællingen før der rigtig kommer gang i historien, og det er nok lige lovligt længe.

Grundlæggende handler den egentlig om ønsket om hævn. Men hvad så når hævnen er udført, har man så fået det bedre? Her kommer empatien og kærligheden til sine medmennesker så ind og gør en væsentlig forskel.

Både plottet, personerne og selve handlinger virker realistiske og er rigtig godt skruet sammen.

Alt i alt en rigtig spændende historie.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar