mandag den 15. april 2019

Then she was gone af Lisa Jewell

Handling
Der er gået ti år, siden 15-årige Ellie forsvandt sporløst. Ellie var sin mor Laurels øjesten, hendes dygtige, strålende og smukke yndlingsbarn, og da hun forsvandt, gik Laurels liv fuldstændig i stå. Siden er hun gået gennem tilværelsen som en zombie … indtil hun møder en karismatisk og charmerende fremmed mand og lader sig forføre af ham. Men da hun møder hans ni-årige datter, får hun et chok - for pigen ligner Ellie på en prik …

Hvem er han egentlig – og hvad skete der med Ellie den skæbnesvangre dag for ti år siden? Fortiden og de ubesvarede spørgsmål vælter op igen, og snart går det op for Laurel, at intet er, som det ser ud til at være.

Anmeldelse:
Jeg har læst Then she was gone af Lisa Jewell på engelsk. På dansk hedder den "Og så var hun væk". Det har det plus at læseoplevelsen er lidt længere.

Det har været en oplevelse af de store at læse Then she was gone. Når man som jeg er glad for det psykologiske spil - ja så er denne simpelthen et MUST. Pigen Ellie forsvinder sporløst en dag på vej til biblioteket.

Herefter følger man alle de personer som er tæt på Ellie. Det bliver ret uhyggeligt. Jeg lover at der komme til at løbe dig koldt ned af ryggen. Hjertet begynder at slå lidt hurtigere. Historien er intens og siderne vender nærmest sig selv. Du følger de forskellige hovedpersoner, det giver et rigtig godt flow. Det at du oplever historien fra flere sider, gør den bestemt ikke mindre uhyggelig.

Mest af alt er det vildt skræmmende, for det virker vildt realistisk. Det mest fantastiske er måske egentlig, hvor små midler der skal til for at Then she was gone får den tryllebindende virkning som den gør.

Den er dog ikke mere skræmmende end, at du har lyst til at læse hele bogen.

Skrivestillen er den samme som i Den fremmede gæst. Hvis du var vild med den - så er der ingen grund til at vente med at læse denne. Efter min mening er den bedre end Den fremmede gæst.

Krimihjerte giver Then she was gone 5 ud af 6 hjerter.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar af GADs Forlag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar