søndag den 13. oktober 2024

Rød Hibiscus af Gertrud Hellbrand

Handling

Hun vågner op i et bart og aflåst rum. Nogen holder hende fanget. 

Da en ung pige og hendes forældre bliver rapporteret sporløst forsvundet, sættes det idylliske landsbysamfund Hedsbro i Östergötland på den anden ende. Hvem vil dem dog ondt?

Politiet må undvære betjent Sanja Soliman under opklaringsarbejdet i det lille lokalmiljø. Hun har modstræbende måttet acceptere en sygemelding. Hun beslutter sig for at bruge tiden på at lede efter sin far, Darko, som i sin tid blev udpeget som hovedmistænkt for drabet på Sanjas mor, men aldrig fundet. 

Besøget i fortiden bringer også Sanja på sporet af den forsvundne familie, og da det går op for hende, hvilke kræfter der er på spil, er det for sent at bakke ud.

Anmeldelse

Jeg har ikke tidligere læst noget af Gertrud Hellbrand. Det må være en fejl. Da jeg læste denne i min sommerferie - blev jeg blæst bagover.

Det er en yderst velskrevet, velkomponeret og så løber det dig koldt ned af ryggen. Den er nervepirrende - og da sammenhængen går op for dig som læser finder du af at det en rigtig skræmmende fortælling.

Der er nogle rigtig gode personskildringer. De er vedkommende og virkelighedstro.

Historierne er realistisk beskrevet. På en måde håber jeg ikke, at det kunne ske hvor som helst, men på den anden side tror jeg faktisk godt at det kunne ske. I hvertfald hovedfamilien. Sanja's historie om sin far, den ved jeg ikke om er realistisk, men spændende er den i hvert fald. 

I begge historier særligt Sanja's skal man nok passe på med hvad man ønsker sig.

Det er helt sikkert en jeg vil anbefale. Den er meget spændende og motiverne og morderen er overraskende.

Rigtig god fornøjelse med bogen.

Krimihjerte giver den 💜💜💜💜💜 ud af 6 mulige krimihjerter.

Bogen er modtager af forlaget Grønningen 1 som anmeldereksemplar.

Du kan også finde den på Mofibo.