fredag den 3. januar 2020

Pitbull af Anne Mette Hancock

Handling
Journalist Heloise Kaldan er ved at lave en reportage om døende danskere, da Jan Fischhof -  en ældre kræftsyg sønderjyde - betror hende, at han i sin ungdom var indblandet i kriminalitet.

Heloise undersøger sagen, og da hun opdager, at den har forbindelse til en række unge kvinder, der forsvandt sporløst i slutningen af 90'erne, får hun brug for hjælp fra sin ven, efterforskeren fra Københavns Politi, Erik Schäfer.

I et kapløb med tiden skal hun nå til Sønderjylland og afdække de gamle sager, inden Jan Fischhof udånder. Men hvad skete der med de forsvundne piger? Og hvorfor blev sagerne så hurtigt sat i bero? Hvem er Pitbull egentlig?

Anmeldelse
Her fik Anne Mette Hancock da lige blæst benene totalt væk under mig. Tom for ord jeg nok ikke, men der er i hvert fald kun masser af flotte ord - som ligger klar på tungen til at blive skreget ud. WAUV

Rigtig meget af historien foregår i Gråsten. Både jeg selv og forfatteren er vokset op i hver sin ende af Gråsten. Så jeg kan nikke genkendende til rigtig meget af det som der beskrives. Så jeg føler mig ekstra til stede og nærmest en del af historien. Jeg har i hvertfald ikke problemer med at se det hele for mig.

Anne Mette Hancock får beskrevet livet og traditionerne i det sønderjydske rigtig godt. Jeg er særligt vild med Thomas' beskrevelse af "Ringridning". I min barndom var der ikke den lille by med respekt for sig selv, som ikke havde deres egen lille Ringridning.

Nå, men tilbage til Pitbull. Som er fyldt med spænding, humor, tanker om etik og moral. Etik og moral er de 2 gennemgående temaer i historien.

Du finder endda gangstere og østeuropæiske muskelbundter i historien, disse har deres "hovedsæde" i Broager. Da en af disse viser sin bløde side, i slutningen, bliver jeg ret rørt. Måske bliver du det også, når du når dertil i Pitbull.

Anne Mette Hancock har tidligere skrevet Ligblomsten og Mercedes-snittet. Pitbull er efter min mening langt den bedste af krimierne fra Anne Mette Hancock.

Jeg kan ikke anbefale denne krimi nok. Det er en MUST-read, en page-turner - mindre kan ikke gøre det.

Plottet er fabelagtigt. Ikke mindst fordi, at der hele tiden sker noget, og til aller aller sidst kommer der lige et ekstra tvist.

Skynd dig til boghandleren inden din nabo - for tænk hvis din nabo lige fik fingre i det sidste eksemplar.

Rigtig god fornøjelse.

Krimihjerte giver Pitbull af Anne Mette Hancock fuldt hus - 💗💗💗💗💗💗 ud af 6 hjerter

Krimihjerte har modtaget krimien som et anmeldereksemplar fra L&R

Ingen kommentarer:

Send en kommentar