torsdag den 16. januar 2020

Cold Case - Forsvundet af Tina Frennstedt

Handling
Morgenen efter at en voldsom orkan har hærget i Skåne, findes en kvinde myrdet uden for en strandhytte. Snart sker der endnu et brutalt overfald, og fremgangsmåden peger i begge tilfælde på en dansk voldtægtsmand og morder, som hærgede i København nogle år tidligere. Uroen vokser blandt indbyggerne i Malmø.

Kriminalinspektør Tess Hjalmarsson, chef for Skånes Cold Case-gruppe, bliver inddraget i jagten sammen med sin makker Maria Erling og efterforskere fra København.

Da gerningsmanden endelig efterlader sig et DNA spor, finder man en kobling til en sag, der har hjemsøgt Tess i mange år: Den 19-årige Annika Johanssons forsvinden en sommernat for 16 år siden.

Anmeldelse
Cold Case - forsvundet er Tina Frennstedts debut-krimi. En meget vellykket af slagsen. Tina Frennstedt har planer om at skrive flere bøger om Cold Case-gruppen med Tess som omdrejningspunktet.

Det er ikke så tit at man i en krimi møder et kvindeligt efterforsker par. Det gør man her, det er ret usædvanligt.

Den gang tv-serien Cold Case startede på TV3, kan jeg huske at jeg var ret glad for den. Det spændende sådan at følge efterforskningen starte forfra.

Det var akkurat den samme følelse jeg sad med, da jeg læste denne krimi. Det at krimien er inspireret af en virkelig hændelse, gør ikke krimien mindre interessant.

Krimien er veldisponeret, der er masser af gode beskrivelser. Både af miljøet og personerne som er med i krimien. Til sidst når alle sporene samles - løb der en kold gysen ned af ryggen på. Når der er et stort psykologisk aspekt i en krimi, så er det netop den følelse som jeg synes der skal indfinde sig. Det er ikke den mest hæsblæsende krimi jeg har læst - til gengæld bliver du indfanget af historien. Den bliver på intet tidspunkt kedelig.

Jeg havde en rigtig dejlig læseoplevelse med denne. Det håber jeg også at du vil få.

Rigtig god læselyst.

Krimihjerte giver Forsvundet af Tina Frennstedt 💖💖💖💖 ud af 6 mulige.

Forsvundet af Tina Frennstedt er modtaget som anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar