mandag den 24. februar 2020

Frigivelsen af Kim Højgaard Rasmussen

Handling
Frank Grabowski har succes som regional direktør for det internationale medicinalvarefirma, Rockwell-Levy. Fra sin base i Abidjan, Elfenbenskysten dækker han markedet for hiv-medicin i hele Vest- og Centralafrika.

En tidligere modstander i Cameroun, som er dømt og fængslet for storsvindel, bliver imidlertid frigivet før tid og er fyldt af had til Frank, som spillede en vigtig rolle i afsløringen af ham. Hans frigivelse falder sammen med en problematisk fyring på kontoret i Abidjan og et besøg af Franks børn fra Danmark, og de tre parallelle forløb nærmer sig hinanden og leder hen mod det ultimative opgør.

Anmeldelse
Kim H Rasmussen har fra eget forlag udgivet denne og den tidligere bog i serien om Frank Grabowski. De 2 første i serien er udgivet på Skriveforlaget.

Jeg vil starte med at sige, at jeg ikke har læst tre foregående bøger. I løbet af spændingsromanens bliver man som læser indført i mange forskelligheder mellem Afrika og f.eks. Europa, som korruption, politi og meget andet.

På mange punkter er Frank faktisk ret naiv. Frank arbejder indenfor medicinalindustrien - hvor han skal forsøge at få de afrikanske lande til netop at vælge hans firma til leverer. Det er donationsprojekter, som primært betaler for hiv-medicinen. Frank er af den opfattelse, at alt skal gå rigtigt for sig - en tankegang som jo ikke er fremmed for os, men ikke altid den oplagte i afrikanske lande. Hvor der ofte er nogen, som vil berige sig på andres bekostning. Frank er med til at kortlægge dette, hvor en vigtig embedsmand mister alt og kommer i fængsel i Cameroun. Da denne embedsmand bliver fængslet, er der ikke det som han ikke mener at Frank Grabowski er skyld i. Det er blandt andet derfor at jeg mener at Frank er ret naiv. Hvis han ikke tror ,at det kan ende med at få fatale konsekvenser.

Selve historien er fængslende og interessant, men jeg mangler tvist i historien. De tvist som gør at historien bliver noget man husker. det har den desværre ikke i tilstrækkelig grad. Den er lidt for forudsigelig for min smag .

Der er ellers rigtig mange positive ting; såsom miljø- og personskildringerne, som er levende og fremstår realistiske. Spændingsromanen er skrevet i et let og fængende sprog.

Krimihjerte giver derfor Frigivelsen af Kim H. Rasmussen 💗💗💗ud af 6 mulige.

Krimihjerte har modtaget spændingsromanen som anmeldereksemplar fra forfatteren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar