torsdag den 14. februar 2019

Fjenden i blandt os af Jakob Melander

Handling
Bogen omhandler efterforskningen af mordet på en lille pige i et socialt belastet område, som igangsætter et voldsomt had og splittelse.

Kristian Havholm er borgermester i København for Dansk Folkeparti. Han ønsker sig en landspolitisk karriere med mere indflydelse, og planlægger i den forbindelse et kontroversielt offentligt besøg til den tidligere belastede ghettobebyggelse Oksevænget ved Bellahøj. Men på dagen for besøget findes en død pige blandt skraldet i en container. Herefter opstår voldsom tumult i området. Lars Winkler bliver efterforskningsleder på drabet, hvor politiske interesser og Oksevængets multikulturelle fordomme spænder ben for efterforskningen.

Anmeldelse
Fjenden i blandt os er 6 bind i serien om Lars Winkler. Det er en selvstændig del af krimi serien om Lars Winkler. Den kan godt læses uden at du har læst de forrige, men du vil få den bedste læseoplevelse hvis du læser dem i rækkefølge.

Emnerne er mere end almindelig aktuelle, særlig nu hvor der ikke går mange måneder før der skal være folketingsvalg i den "virkelige" verden. Kristian Havholm skal virkelig markere sig for at få mulighed for at blive spidskandidat til folketingsvalget. Han har derfor sin helt egen agenda.

Fordommene mellem "dem" og "os" er med til at forplumre opklaringsarbejdet, ikke mindst fordi Lars Winkler ikke er nærheden af at være i topform.

Det er en vildt spændende krimi - virkelig svær at lægge fra sig. Noget af det bedste fra Melanders hånd, efter min mening. Jeg er glad for at der "kun" er omkring 1/2 år til næste Winkler bog udkommer. Det har varet alt alt for længe siden der sidst var nyt fra Melander.

Sproget er som altid let og flydende. Plottet er fantastisk, og selv om man egentlig burde kunne gætte sammenhængen - så gjorde jeg det ikke. En helt igennem tryllebindende afslutning.

Det har været en rigtig dejlig læseoplevelse. Har du endnu ikke læst noget af Jakob Melander så skynd dig at komme i gang med serien. Det vil du ikke fortryde.

Fjenden i blandt får 5 ud af 6 hjerter fra Krimihjerte.

Rigtig god læselyst.

Fjenden i blandt os af Jakob Melander er modtaget som anmeldereksemplar fra People's Press.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar