søndag den 2. august 2020

Pigen under træet af Sara Blædel

Handling:
På Bornholm finder man liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst på en lejrskoletur i 1995. Liget har ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen i over tyve år.

Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Da Camilla opsøger Susans gamle klassekammerat Pia for at få mere at vide, finder hun en familie knuget af sorg, fordi Pia samme morgen er gået i Dynget og har druknet sig.

Louise Rick har orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, fordi hendes bror har forsøgt at begå selvmord. Han er sønderknust, fordi hans kone, Trine, igen har forladt ham og deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, som ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet.

I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskole-tur, hvor Susan forsvandt...

Anmeldelse:
Denne anmeldelse har været rigtig længe undervejs. "Pigen under træet" er den nyeste i Louise Rick - krimi. Selv om det er nok lige er så meget sagt, at det er en krimi, men spændende var den ihvertfald.

Sara Blædel kan det med at finde på rigtig medrivende historier. Det er ikke altid plottene helt kan følge med. I denne mangler jeg måske nok lige det at plottet faktisk er til en krimi. For mig er det mere en spændingsroman, men når det er sagt så er det faktisk en ganske medrivende historie.

Den er skrevet i letlæseligt sprog, hvor du flyver igennem bogen. Personerne er vedkommende, men samtidig viser den også hvordan teenage-piger kan behandle hinanden. 

Rigtig mange har været på lejrskole på Bornholm, jeg var selv i Hillerød. Jeg bilder mig selv ind at uanset hvor "onde" vi til tider var mod hinanden - så ville vi alligevel ikke bare have taget hjem én mindre end vi kom. På den anden side - kan man jo aldrig være helt sikker på at at bare én af os ville være gået imod strømmen.

Netop det valg, ikke at gå imod strømmen, ender med at få fatale konsekvenser.

Er du fan af Louise Rick - vil nok også kunne lide Pigen under træet.

Krimihjerte giver Pigen under træet af Sara Blædel 💜💜💜💜ud af 6 mulige.

God læselyst.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar