torsdag den 20. august 2020

På date med en morder af Anna Ekberg

Handling
I jagten på sin søsters morder satser Iben alt. Iben lever et stille liv med mand og rækkehus. Hun nærmer sig de 40, passer sit job som journalist og drømmer om at få børn. Men en frygtelig tragedie har ramt hende. Et år tidligere er hendes søster, Cecilie, forsvundet, og Iben har svært ved at finde tilbage til sin hverdag. Tågen vil ikke lette.


Politiets efterforskning er gået i stå. Meget tyder på, at søsteren er blevet slået ihjel, men tre afgørende ting mangler: et lig, et motiv og en gerningsmand. Efterforskningen har dog afsløret, at Cecilie efter sin skilsmisse levede et skjult udsvævende liv, hvor hun realiserede sine inderste og mørkeste erotiske fantasier.

Efter et skæbnesvangert møde med Cecilies datter beslutter Iben, at hun selv vil forfølge sandheden om sin søsters skæbne. Overbevist om, at Cecilie har mødt gerningsmanden på nettet, opretter Iben en dating-profil og indleder jagten. Men hvor langt tør hun egentlig gå?

Anmeldelse
"På date med en morder" er fjerde selvstændige roman af Anna Ekberg. Spændingsromanen er skrevet under det anmelderroste pseudonym Anna Ekberg. Forfatterne bagved er Jacob Weinreich og Anders Rønnow Klarlund.

Historien er rigtig spændende. Særligt Ibens proces i sin søgen efter svar var utrolig spændende. For hvor langt er hun villig til at gå, for at få svar på sine spørgsmål. Ender Iben med at overskride sine egne grænser og blive en helt ny udgave af Iben? Iben allierer sig med en slægtsforsker som hun møder på sin første date. Det bliver en både spændende og uhyggelig rejse.

Historien er velskrevet, plottet er udmærket - jeg havde dog gættet hvad der var sket med Cecilie var inden det blev afsløret. Det synes jeg, faktisk lige her var helt ok. 

Efter min smag er der lige rigeligt med sex/erotik i spændingsromanen, men lige her anser jeg det som et nødvendigt "onde". Det er en stor del af essensen i historien. Det var heller ikke værre end at jeg godt kunne se igennem det og bare blive fascineret af historien.

Kan du normalt lide bøgerne af Anna Ekberg, så tror jeg også godt du kan lide denne.

Rigtig god fornøjelse med bogen.

Krimihjerte giver "På date med en morder" af Anna Ekberg 💜💜💜💜ud af 6 mulige.

Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar