torsdag den 21. april 2022

Pernille Juhls sønderjyllandsserie Dagmar& Johannes m.fl.

 Pernille Juhl har tidligere skrevet en serie om Helene, som foregik under 2. verdenskrig. Det var en Mofibo Original serie. Har du endnu ikke læst den så synes jeg bestemt at du gøre det - hvis du kan lide historiske serier.

Dagmar og Johannes er en historie om 2 mennesker fra hver side af 1. verdenskrig. Deres veje krydses, men de kommer fra 2 forskellige verdner. Johannes er fra Sønderjylland  - som var tysk på dette tidspunkt. 

Ud over at være en historisk roman, er det også en kærlighedsroman. Hvor Dagmar og Johannes skal træffe nogle svære valg.

Det er en historie som du bliver helt opslugt af. En rigtig pageturner.

Dagmar og Johannes kommer helt ind under huden på dig.


I Sara & August møder vi igen Dagmar og Johannes. De har fået en søn August. August og Johannes har deres kampe. August bliver tiltrukket af en dreng med tyske forbindelser - som også er pro-nazi. August kommer med i en gruppe som arbejder for nazismen i Danmark. 

Sara er jøde og kommet til Danmark som flygtning fra Tyskland. De flytter til samme by.

De 2 bliver draget mod hinanden.

Det er ikke helt uden konsekvenser for de to unge. Sara læser til læge på Københavns Universitet, men må stoppe efter Danmark er blevet besat.

Hvad der videre sker må du selv læse dig til.

Pernille Juhl er suveræn til at beskrive hvad der sker i Sønderjylland. Hun har blik for alle de modsætninger som findes i landsdelen.

Bøgerne er skrevet levende og du vender den ene side efter den anden. 

Jeg glæder mig rigtig meget til sidste del af serien udkommer.

Er du til historiske romaner, så er det bare med at komme igang. De er virkelig gode.

Krimihjerte giver dem sine varmeste anbefalinger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar