mandag den 11. april 2022

Vidnerne del 1 - Hævneren af Rune Stefansson

 

Handling

En morgen får alarmcentralen et desperat opkald fra en dreng, der har fundet sin far myrdet i sit hjem på landet syd for Roskilde. Den dræbte var arkitekt og jøde – og levede et udsvævende liv. Med et forlist ægteskab, flere elskerinder på samme tid og en stærkt provokerende adfærd er der mange, som kan have haft grund til at ønske ham død.

Drabsefterforskeren Jørgen Ågaard ankommer til gerningsstedet sammen med sin makker fra Midt- og Vestsjællands Politi, Elise Holm. Jørgen frygter disse første timer af en sag, hvor en pårørende må erkende, at den, han elsker, er væk. Samtidig er det den værste dag i Jørgens eget liv. I aften står han til udstødelse fra Jehovas Vidner, og det vil føre til brud med hans kone og hans datter, som begge nægter at have noget med ham at gøre.

Efterforskningen konfronterer Jørgen med, hvordan han selv har levet i en sekt, der benytter sig af ulovlige metoder til overvågning. Snart kommer han via sin viden fra Jehovas Vidner på sporet af et blodigt dobbeltdrab i en ørken langt væk fra Danmark. Den uhyggelige sag bringer Jørgen og Elise tættere på hinanden. Han lader sig opsluge af sagen for at prøve at glemme sine egne problemer. Men hans fortid forfølger ham. Der er sket ting, som måske er uoprettelige.

Anmeldelse

Hævneren er første sæson af en triologi (Vidnerne). 

Den er fængende, fængslende men samtidig blev det også lidt for meget. 

For mig fyldte Jehovas Vidner alt for meget i fortællingen. Samtidig har jeg det også lidt ambivalent med at baggrunden for Jørgens udstødelse, for bliver man virkelig udstødt fordi man søger professionel lægehjælp?

Jørgen kommer man tæt på, men de øvrige personer synes jeg manglede dybde.

Men alt i alt er historien fængende og velskrevet. Det bliver spændende at følge Jørgen fremover.

Krimihjerte giver Hævneren 💜💜💜💜(små hjerter) ud af 6 mulige.

Jeg har lyttet krimien på Mofibo.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar