søndag den 1. oktober 2023

Et farligt talent af Camilla Sten

Handling

Et brutalt kvindedrab. Et pletfrit gerningssted. Et spil med en skyhøj indsats. Første sag for kriminalpsykolog Rebecca Lekman. 

En augustnat bliver Rebecca Lekman vækket af telefonen. En gammel kollega fra politiet ringer og fortæller, at hendes gymnasiekæreste, Louise, er blevet dræbt. Kriminalpsykologen Rebecca er lige flyttet hjem til Stockholm for at tage sig af sin syge mor, og i USA har hun efterladt en strålende karriere og sin ægtefælle. 

Rebecca begynder at efterforske mordet på egen hånd. Louise var i gymnasietiden en rebelsk teenager, men nu boede hun i en dyr villa i et af Stockholms velhaverkvarterer. Hvem dræbte hende og hvorfor? Og hvorfor havde hun forsøgt at kontakte Rebecca få uger før mordet – efter alle de år? Jo tættere Rebecca kommer på kredsen af mennesker omkring Louise, jo flere spørgsmål opstår der. Til sidst må hun spørge sig selv, om hun er villig til at sætte sit eget liv på spil for at finde morderen. 

Anmeldelse

Dette er første bind i en serie om kriminalpsykologen Rebecca Lekman. Jeg var rigtig glad for Camilla Stens krimi "Den forsvundne by". Det var en nervepirrende og uhyggelig psykologisk krimi.

Et farligt talent er meget anderledes - men så alligevel ikke. 

Plottet er naturligvis meget anderledes. Rebecca og Louise kender hinanden fra gymnasietiden - hvor de i en kort overgang havde et forhold til hinanden. Louise er efterfølgende blevet en del af en fremadstormende virksomhed - som mest af alt fremstår som en virksomhed med en pyramidespil-struktur. Hvor du som læser bliver draget ind i et system hvor en karismatisk lederfigur kan følge sådan et system fra storhed til fald. Hvor mange mennesker der bliver kørt henover finansielt.

Rebecca er en spændende person, med mange forskellige aspekter. Hun har kant og følger sine impulser og intuition på godt og ondt.

Personskildringerne er superbe og virkelig gode.

Du flyver gennem bogen. Det ene kapitel taget det andet. Den har masser af nerve. Det er en psykologisk nervepirrende krimi når den er bedst.

En virkelig spændende historie.

Det er bestemt en krimi som jeg vil anbefale på det varmeste.

Krimihjerte har modtaget den krimien som et anmeldereksemplar fra GADS Forlag.

Et farligt talent af Camilla Sten får 💜💜💜💜💜 ud af 6 mulige krimihjerter med på sin videre færd.

Jeg har lyttet til dele af bogen på Mofibo.

Rigtig god fornøjelse


1 kommentar:

  1. Your blog serves as a reliable source of information and inspiration for me.

    SvarSlet