lørdag den 19. juli 2014

Anmeldelse af Cilla & Rolf Børjlinds Den tredje stemme

Har du allerede læst Springflod - som er den første krimi i denne serie - ja så kender du allerede Olivia, Tom, Mette og Abbas. I denne selvstændige fortsættelse af Springflod, kommer du igen tæt på alle disse meget forskellige men også dejlige personer.

Personskildringerne er intet mindre end fantastiske - jeg havde ingen problemer med at se dem for mig.

For Cilla og Rolf Børjlind fungerer det rigtig godt med flere plots - som til sidst bindes sammen.

Krimien starter med et mord, ret utraditionelt med at sjælen fra en kvinde som netop er død sidder ved siden af en fugl og fortæller hvad der lige er overgået hende. Mordet foregår under en S/M seance - hvor kvinden samtidig er bundet - og på et tidspunkt kæmper for sit liv, da kæden om hendes hals er strammet for meget. Kvinden ender med at blive parteret og begravet i en skov udenfor Marseille - da Abbas læser om det i en fransk avis - går han helt i baglås.

På nogenlunde samme tidspunkt kommer teenagepigen Sandra hjem - kun for finde sin far hængt i entréen. Men er der reelt tale om et selvmord? eller er han blevet myrdet? Han arbejdede ved toldvæsenet og var i gang med efterforskningen af en stor sag om narkosmugling.

Olivia har egentlig besluttet sig for at vælge en anden fremtid - end at blive politimand. Men hun inddrages rent tilfældigt ind i mordefterforskningen.

Men hvordan hænger hængingen af Sandras far og mordet i Marseille sammen?

I lang tid synes jeg faktisk ikke helt at Den trejde stemme - kunne leve op til forgængeren Springflod, men jeg ændrede mening efterhånden som man kom nærmere opklaringen.

Igen har forfatterne Cilla & Rolf Børjlind skrevet en fantastisk krimi. Den tager også nogle moralske spørgsmål op til debat - for selv om noget ikke er forbudt kan det jo godt være moralsk forkasteligt.

Har du endnu ikke læst noget af forfatterne så har du nogle gode oplevelser i vente.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar