onsdag den 2. juli 2014

Anmeldelse af Cilla & Rolf Børjlinds Springflod

Krimien starter meget voldsomt ud med mordet på en højgravid kvinde. Hun bliver gravet ned på stranden, med kun hovedet frit. En lille dreng er eneste vidne til at se kvinden drukne, da ebbe afløses af flod. Dette sker i 1987.

Herefter springer handlingen til nutiden. På politiskolen får de en frivillig opgave, at skrive om en cold case. Hovedpersonen Olivia, bliver fascineret af historien, hvor hendes nu afdøde far var med i efterforskningsgruppen. Lederen af efterforskeren Tom Stilton viser sig at være mere end almindelig svær at lokalisere.

Samtidig med at Olivia giver sig i kast med sagen, sker der en del overfald på hjemløse. Overfaldene bliver optaget på video og lagt på internettet. Først da én af de hjemløse dør af sine kvæstelser, begynder der så småt at ske noget. Det er ikke ligefrem en efterforskning hvor man gør alt for meget for at finde de skyldige.

Samtidig med disse dele af historien, følger man et trekløver som for mere end 25 år siden startede en virksomhed. Men hvad var det der fik de 3 forretningsparter til at gå hver til sit.

Krimien er skrevet af parret som også står bag manuskripterne af krimi-serien Beck. Det fornægter sig heller ikke. Det er en fantastisk historie som man hvirvles igennem.

Persongalleriet er rigtig godt beskrevet, og Olivia og hendes historie kommer virkelig ind under huden på dig, det samme gør historien om Tom Stilton - selv om du ikke helt kommer til at kende ham ned i den dybeste afkrog.

Plottet er fanstastisk i al sin enkelthed. Det er det gode ved det - hvorfor gøre plottet indviklet når man så mesterligt kan gøre det enkelt.

Det varer egentlig meget længe inden der sådan for alvor sker noget, men historien havde ikke været den samme uden dette første handlingsforløb.

Faktisk er jeg glad for at jeg har endnu en krimi af forfatterparret Cilla & Rolf Børjlind stående klar til at blive læst.

Jeg vil derfor varmt anbefale denne fantastiske krimi. Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med dette forfatterpar - ja så er der kun ét at gøre nemlig at skynde sig i boghandlen eller på biblioteket efter den.

Rigtig god læselyst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar