mandag den 16. februar 2015

Anmeldelse af Jakob Melanders De berusedes vej

Forlagets beskrivelse:
En bombe eksploderer i et baghus på Nørrebro. PÅ gerningsstedet finder politiassistent Lars Winkler det maltrakterede lig af Thorbjørn, journalist ved den venstreorienterede netavis Modkraft.

Synet af den afdøde slår benene væk under Lars, for Thorbjørn og han var engang nære venner. Er Thorbjørn offer for et attentat? Eller var han i virkeligheden i færd med at fremstille en bombe rettet mod det nærtstående EU-topmøde?

Overbevist om Thorbjørns uskyld kommer Lars på sporet af en terrorcelle, og truslen om flere bombesprængninger viser sig at være overhængende. Samtidig hvirvler efterforskningen op i de to venners fortid i 80'ernes punk - BZ-miljø. Ikke alt fra dengang tåler dagens lys. Og ikke alt er tilgivet.

Anmeldelse:
Dette er trejde del i Jakob Melanders krimiserie om Lars Winkler, for krimistafetten i sommers hvor Lars Winkler og Eva Maria Fredensborgs Robert Strand arbejdede sammen - er jo trods alt ikke en del af serien.

Jeg har glædet mig rigtig længe til at læse endnu en Lars Winkler krimi. Lars' univers er så levende beskrevet at jeg nemt kan se det hele for mig. Personskildringer er rigtig rigtig gode, jeg kunne sagtens forestille mig at møde dem i hjertet af Nørrebro "in real life".

Plottet trækker tråde tilbage 1984 hvor Lars og Thorbjørn nærmest var uadskillige. De var meget nære venner. Men hvad var det, der skete den skelsættende dag i 1984? Og ikke mindst hvorfor er det Lars mærker koldsveden løbe ned af ryggen bare ved tanken om at nogen finder ud af, hvad det var han var med til? Plottet er utrolig godt bygget op, meget meget spændende.

Du skal bare vide at når du først har åbnet bogen, og læst den første side - så er du solgt!! Nu er du ihvertfald advaret. Der er spænding og underholdning hele vejen.

Med De berusedes vej har Jakob Melander vist at han bare bliver bedre og bedre for hver krimi, men også at han kan fastholde det høje niveau. Jakob Melander er helt klart én af de helt store stjerner på den danske krimihimmel. Han kan noget helt særligt.

Rigtig god læselyst og god fornøjelse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar