lørdag den 2. april 2016

Anmeldelse af Vredens ord af Bille & Bille

Så kom der igen nyt fra Bille & Bille. Vredens ord er 4. krimi i serien om Thea. Thea arbejder som journalist på forsk.nu.

Alle krimierne fra Bille&Bille er videnskabskrimier, så man får både en god læseoplevelse og man lærer noget nyt. Denne gang er det kunstige sprog som er omdrejningspunktet.

Krimien starter ud med at Thea overværer optagelserne til en film om vikingerne, hvor der er byttet om på et våben - så det er et rigtigt våben og ikke bare en attrap der bruges. Under kampen myrdes en af skuespillerne. Det er det som sætter gang i det hele. I nærheden af hvor optagelserne foregår - er der et lille samfund som taler Nyska. Her sker der også ting og sager, selv om det på overfladen synes ganske til forladeligt.

Ud over at Thea bliver hvirvlet ind i kampene mellem de kunstige sprog, samtidig med at hun finder ud af noget med sin far. Som kommer til at betyde rigtig meget for hende.

Men hvad er det professoren bliver så chokeret over? Da han ser den video-sekvens som Thea har optaget under optagelserne. Den myrdede havde nære relationer til det alternative lokalsamfund, hvor hans venner planlægger en aktion. Men hvad er det for en aktion? og hvilke motiver kan den lille gruppe egentlig have?

Det er en yderst velskrevet og rigtigt spændende krimi.

Jeg var særligt vild med Bille&Billes krimi nr. 2 og denne Vredens ord er helt på højde med den. Det er en rigtig pageturner af en krimi. Noget af det som Bille & Bille mestrer er at sætte et plot op i en videnskabelig baggrund. Selv om det videnskabelige danner baggrunden for handlingen er Bille & Bille rigtig dygtige til at få det gjort lettilgængeligt og super spændende. Det bliver gjort på en naturlig måde, så det bliver en flydende del af handlingen uden at det på noget tidspunkt bliver for teknisk. Det er faktisk rigtig svært.

Vredens ord er en rigtig god krimi på med et højt spændingsniveau.

Rigtig god fornøjelse og god læselyst.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar