mandag den 23. januar 2017

Mørkemanden af Hammer & Hammer

En fynsk pyroman med adskillige brande og et dødsfald på samvittigheden er blevet dømt for en brand, han med al sandsynlighed ikke har begået. Konrad Simonsen, som nu arbejder i et privat konsulentfirma, bliver ansat af Justitsministeriets departementchef i al diskretion til at efterforske sagen. Konrad finder hurtigt ud af at det er en yderst betændt sag, også mere end han havde forestillet sig. Sagen er hemmeligstemplet og overført til PET, men ingen lader til rigtigt at have interesse i at den bliver genåbnet.

Mens Konrad arbejder på sin sag, er Drabsafdelingen sideløbende i gang med en spektakulær sag, hvor 2 mænd indtil videre er overfaldet, har fået bortopereret deres ene hånd. Ingen af ofrene viser den mindste interesse i ar være politiet behjælpelig med opklaring.

Anmeldelse:
Mørkemanden er en rigtig spændende, men egentlig også ret skræmmende krimi. Det som gør den særligt skræmmende er den måde som mørkemanden arbejder på. Men det kan du selv læse om, måske er du enig?

Plottet i krimien er rigtig godt bygget op. Den behandler både magtmisbrug, hævn og pædofili - og det på sin helt egen sublime måde.

Jeg var ihvertfald helt solgt. I starten er det "bare" magtmisbruget og hævnen som er temaer, men så lige pludselig så sker der virkelig noget. Og dette noget, er det, som gør denne krimi til noget ud over det sædvanlige.

For mig har denne Hammer&Hammer krimi været den hidtil bedste fra deres hånd.

Så har du ikke allerede læst den så synes jeg bestemt at du skulle tage at komme i gang.


Krimihjerte har modtaget Mørkemanden som et anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar