tirsdag den 28. februar 2017

Bornholmerdybet af Pernille Boelskov

Handling:
Agnethe er finder på en sejltur hjem til Bornholm en kvinde død på trappen til færgens vogndæk. Til at starte med anses det for at være en ulykke, men der er noget som ikke rigtigt stemmer. Den døde kvinde arbejdede som havbiolog på et omstridt tunnelprojekt mellem Bornholm og Sverige. Det varer ikke længe inden Agnethe og hendes fætter politimanden Lars opdager, at kvinden har fundet ud af noget som ingen skulle kende noget til. Noget som nogen vil gøre alt for skjule.

Anmeldelse:
Bornholmerdybet er en selvstændig fortsættelse af Pernille Boelskovs debutkrimi Granitgraven. Den kan godt læses uden at man har læst den første, men der er en del referencer til handlingen i Granitgraven - det er derfor en fordel hvis du har læst denne inden du giver dig i kast med Bornholmerdybet.

Pernille Boelskovs debutkrimi Granitgraven var rigtig god, men Bornholmerdybet er endnu bedre.

Det er en ganske spændende krimi, hvor plottet er skruet flot sammen. Der er en del sidehistorier - som bare er med til at gøre historien mere spændende. Pernille Boelskov inddrager religion, gasledning fra Rusland til de baltiske lande og påvirkninger på miljøet i havet. Ud over disse emner kommer vi også til at kende Agnethe og Lars meget bedre, og mange særlige forhold omkring det at være bornholmer.

Plottet i sig selv er ganske spændende, og fremstår meget realistisk. Det er langt fra så ligetil som det i starten lader til. Du bliver som læser virkelig taget med på en rejse.

Krimien er skrevet i et let og flydende sprog, så siderne nærmest vender sig selv. Det er en meget spændende historie.

Dette er virkelig en ny spændende dansk krimiforfatter, som jeg allerede glæder mig til at høre mere fra.

Så rigtig god fornøjelse med Bornholmerdybet.

Krimihjerte sender 4 store krimihjerter til Bornholmerdybet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar