onsdag den 9. august 2017

Talent for mord af Andrew Wilson

Handling:
I 1920'erne er Archie og Agatha Christie ikke et hvilket som helst nyrigt middelklassepar. Som forfatter til seks populære detektivromaner har Agatha  allerede etableret sig som én af Englands skarpeste krimihjerner, og overskuddet fra hendes bøger har sikret dem en forgyldt tilværelse i det celebre London. Men bag facaden lurer pengeproblemer, fortvivlelse og utroskab. Da en mystisk fremmed pludselig dukker op og truet Agatha med at ødelægge familiens gode ry, bliver hun tvunget til at bruge sit talent i en virkelig forbrydelse: Agatha må planlægge mordet på en uskyldig kvinde.

I vinteren 1926 forsvandt virkelighedens Agatha Christie pludselig i 10 dage. Hun talte aldrig om, hvor hun var, og som resultat er hendes forsvinden forblevet et af de store mysterier i moderne tid. I denne researchede detektivroman sammenflettes virkelige hændelser og sort opspind i en klassisk britisk mordgåde. For hvad skete der egentlig i løbet af de 10 dage?

Anmeldelse:
Som stor Agatha Christie fan, var det en sand fornøjelse at læse Talent for mord. Forfatteren Andrew Wilson, formår at fange selve stemningen fra Agatha Christies krimier og føre dem over i denne krimi. Der er ingen tvivl om at den "rigtige" Agatha Christie var forsvundet i 10, og at hun aldrig talte om hvad hun havde lavet - eller hvor hun havde befundet sig i de 10 dage.

Krimien er fremragende, spændende og anderledes. Særligt fordi, at det måske er tættere på virkeligheden end det normalt er i en krimi. Men det kan lige så godt være at det langt væk fra virkeligheden. Uanset er den skrevet rigtig godt, helt i stil med hvordan en Agatha Christie ville være skrevet. Med gode miljøbeskrivelser og personskildringer. Så levende at man nemt kan se dem for sig.

Krimien har til fulde indfriet mine forventninger, den er spændende på sin helt egen stille facon.

Krimihjerte giver Talent for mord 5 krimihjerte ud af 6 mulige med på sin videre færd.

Rigtig god læselyst.


1 kommentar:

  1. Hvor lyder den altså bare god. Jeg synes Agatha Christie-romaner er så hyggelige, så hvis denne kan fange noget af den samme stemning, vil jeg helt synes godt om den :)

    SvarSlet