fredag den 4. august 2017

PÅ et lodret skråplan af Kim Juul

Handling
En overvågning af en russisk våbenhandler kører af sporet med fatale følger og fører Lars Norholm ind i en hæsblæsende jagt, der har tråde tilbage til hans gamle vennekreds. I et nervepirrende plot kæmper Norholm for opklaringen af et drab på en kollega og ikke mindst for sit liv, mens han spejder efter en forståelse af en våbenindustri og dens mange mekanismer, hvor russiske og vestlige våbenlobbyister arbejder sammen.

Anmeldelse
I denne krimi er der fart over feltet lige fra du starter på første side indtil den sidste side. Du flyver igennem historien.

Lars Norholm universet ændrer lige så stille karakter, i forhold til de første i serien. Det er helt naturligt i forhold til den udvikling som Lars Norholms liv tager igennem de 4 krimier. Jeg har været glad for alle Kim Juuls krimier, men denne er nu alligevel min favorit. Det er en krimi der er skåret ind til benet, uden at det ødelægger kvaliteten af krimien.

På et lodret skråplan er en veldisponeret, flydende, spændende krimi. Det er en krimi hvor våbenindustrien og den lobbyister får en nærmere gennemgang. Det gør den til noget helt for sig selv, for det er vedkommende og ikke bare fyld.

Plottet er rigtig spændende og fuldt af forviklinger og spænding. For hvem er egentlig de gode og onde? Det er ikke sådan umiddelbart til at finde ud af. Der er mange forskellige interesser på kryds og tværs af hinanden - mønsteret er ikke helt åbenbart at finde. Men det er jo også det, som gør den spændende hele vejen.

Denne bemærkning fra Norholms datter: Er du sikker på du vil nøjes med min far? Den er simpelthen guld værd. Men forståes bedst hvis du har læst krimien.

Har du endnu ikke læst noget af Kim Juul - så skynd dig til boghandleren, eller smut forbi Kim Juuls hjemmeside eller tag en tur på biblioteket efter dem alle fire.

Du får mest ud af at læse dem i sammenhæng - altså i rækkefølge.

Krimihjerte giver På et lodret skråplan sine bedste anbefalinger.

Krimihjerte sender 5 krimihjerter ud af 6 mulige med På et lodret skråplan ud på sin videre færd.

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar