torsdag den 30. maj 2019

Mørkeland af Niels Krause-Kjær

Handling
Dagen før der udskrives folketingsvalg, bliver en ung fuldmægtig fra indenrigsministeriet fundet myrdet.

Den arbejdsløse journalist Ulrik Torp, der af Jobcenteret er blevet sendt i praktik hos Dagbladet, beslutter sig for at dække mordsagen.

Sammen med en ung praktikant kommer Torp hurtigt på sporet af omfattende svindel inden for den politiske sfære, samt en lille mystisk kreds bestående af forhenværende politikere og førende embedsmænd.


Anmeldelse
Man kan vel godt sige at Niels Krause-Kjær ikke ligefrem overøser os med politiske spændingsromaner. Der er gået rigtig mange år siden Niels Krause-Kjær udgav Kongekabale, som blev en stor succes også på film med Søren Pilmark i hovedrollen.

At Niels Krause-Kjær finder inspiration i sin viden og oplevelser fra virkelige politiske verden, det er tydeligt. Det bliver brugt på en både spændende, morsom måde. Ulrik Torp håber han får forlænget ansættelsen på Dagbladet. Spørgsmåler er om det kan lade sig gøre hvis han forfølger sporet til ende?

Nok har mange fået andre navne i bogen, end de har i virkeligheden. Beskrivelserne af personerne og deres karakteristika gør at de for mig var nemme at genkende. Det var faktisk med til at gøre den endnu mere skræmmende. Den blev ikke mindre skræmmende da der i virkeligheden blev udskrevet folketingsvalg.

Det er en yderst velskrevet politisk spændingsroman, Niels Krause-Kjær forstår at fremstille politiske intriger så de fremstår vedkommende, realistiske og samtidig uhyrlige. Mod slutningen løb det mig koldt ned af ryggen - fordi det var alt alt for let at forestille sig det ske.

Det er en spændingsroman med pondus og masser af kvalitet - den glemmer du ikke lige med samme.

Krimihjerte giver den sine varmeste anbefalinger.

Krimihjerte giver Mørkeland af Niels Krause-Kjær 5 ud af 6 hjerter.

Mørkeland af Niels Krause-Kjær er modtaget som anmeldereksemplar fra L&R.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar