lørdag den 30. november 2019

Lykkelige omstændigheder af Karna Bunk

Handling
"Lykkelige omstændigheder"  foregår  i København og handler om journalisten Magrethe Ernst og drabschefen Steinbjørn Berghamar.

Engang var de kærester, men Magrethe valgte Steinbjørn fra, fordi han ville det hele. Nu fører en kriminalsag dem sammen igen. Han er i mellemtiden blevet gift og har fået to børn, samt en lederstilling i afdelingen for Personfarlig Kriminalitet.

Magrethe arbejder på en digital nyhedsredaktion og venter barn efter en engangsaffære. Hun er opslugt af research til en historie, da en højgravid kvinde meldes savnet.

Modvilligt bliver Magrethe pålagt at dække sagen, og til politiets pressemøde møder hun nu Steinbjørn, som hun ikke har set i årevis.

Forsvindingssagen tager siden en uhyggelig drejning, og opklaringsarbejdet sætter Steinbjørn under hårdt pres. Det gør det ikke bedre, at Magrethe starter sin egen efterforskning.


Anmeldelse
Lykkelige omstændigheder er Karna Bunks debut som krimiforfatter.

Det er en Mofibo Originals - det vil sige, at lige nu skal man have abonnement på Mofibo for at kunne læse krimiens 10 afsnit. Jeg har hørt den som lydbog på Mofibo.

Krimien starter barsk ud i en prolog - hvor postbudet finder 4 drabte familiemedlemmer rundt om spisebordet. Margrethe er en lidt speciel hovedperson, ikke mindst fordi at hun er højgravid.

Til tider er krimien ret forvirrende at følge med i, fordi at der er en del sidehistorier. Nok er det forvirrende, men efterhånden giver det god mening. Jeg kan sagtens følge hvor inspirationen er kommet fra. Alligevel synes jeg måske det er lidt tyndt og for nemt at gætte sig til sammenhængen. Noget af persongalleriet er beskrevet meget stereotypt.

Plottet opbygning er egentlig meget godt, men jeg mangler lidt en sammenhæng i forhold til hvorfor.

Krimien er spændende og jeg var underholdt. Som "hygge"krimi er den rigtig fin, du er udmærket underholdt.

Krimihjerte giver Lykkelige omstændigheder af Karna Bunk 3 store 💖💖💖ud af 6 mulige.

En del af Mofibo Originals udgives efterfølgende som papirudgave på People's Press. Det håber jeg også at denne gør.

Rigtig god fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar