mandag den 2. juni 2014

Anmeldelse af Stefans Ahnhems Offer uden ansigt


Fabian Risk arbejder hos politiet, men da to af hans kollegaer på meningsløs vis dør under en efterforskning, beslutter han sig for at rejse med sin kone og sine børn tilbage til sin barndomsby. Her er det meningen, at han skal begynde i et nyt job efter sommerferien, men sådan skal det ikke gå.

Forfærdelige mord ryster nemlig byen, og det skal vise sig at være Fabians gamle klassekammerater, der falder på stribe.

Hvad foregår der? Er Fabian selv i fare? Og hvordan skal han løse sagen inden flere ofre kommer på bordet?

Anmeldelse:
"Offer uden ansigt" er en krimi med noget på hjertet. Det den har på hjertet er at fortælle om hvor galt det kan gå hvis et menneske ser sig helt overset. Når det er så slemt at vedkommende føler at det ville have været meget bedre at have været mobbe-offeret. Det siger jo ikke så lidt om den person, der er ihvertfald nogle traume som godt kunne have trængt til at blive bearbejdet.

Krimien foregår både i Helsingborg og i Danmark på forskellige lokaliteter. I Danmark er det primært Dunja og hendes ret usympatiske overordnede Kim - som har en rolle at spille. Dunja bliver afgørende for opklaringen i Sverige, men inden er hun blevet fyret i Danmark fordi at hun gerne vil samarbejde med det svenske politi.

Det fremgår tydeligt i beskrivelserne at forfatteren til dagligt arbejder som manuskriptforfatter. Måden der leges med ordene - giver klare billeder på nethinden både af personerne og selve de forskellige scener.

Persongalleriet er godt beskrevet og som læser føler du hurtigt at du kommer til kende Fabian. Fabian har selv gået i klassen som alle begivenhederne drejer sig om. Det er dog et fåtal af de anvendte personer som læseren kommer så tæt på, men det fungerer rigtig godt.

Spillet der køres i den danske del er også rigtig godt. Det fungerer måske mindre godt at der ikke kommer hjælp udefra til efterforskningsgruppen og at presset på efterforskningsgruppen trods alt ikke er større end det er - når nu den ene efter den anden fra skoleklassen bliver myrdet.

Morderen er ihvertfald kreativ, og på en eller anden måde kan man godt sige at han opnår hvad han ville, men det har ihvertfald en høj pris for tidligere klassekammerater.

Rigtig god læselyst.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar