onsdag den 4. juni 2014

Anmeldelse af Kim Juuls I et fravær af nærhed

Da Norholm finder en gammel ven dræbt, må han sande, at vejen tilbage til et normalt liv bliver en anden end den, han havde forestillet sig. Den dræbte har udviklet en neutral software, der blandt andet kan anvendes i droner. Droner som USA, med hjælp fra private firmaer, benytter til bombning af formodede terrorister i Pakistan og Afrika, mens retssystemer og det internationale samfund er totalt fraværende.

Et spændende plot, der rækker langt ud over landets grænser. Kombineret med det genkendelige i København, Nyborg og omegn samt gode bi-personer bliver Lars Norholm til godt, nærværende og begavet selskab.

Anmeldelse:
På bagsiden af bogen står at dette er en selvstændig fortsættelse af "I et vægtløst sekund". Man kan også godt læse dem uafhængigt af hinanden, men det vil nedsætte læseoplevelsen. Jeg mener, at man vil miste alt for meget af sammenhængen ved ikke at læse " I et vægtløst sekund" først.

I denne bog er der ikke deciderede ord som jeg bliver irriteret over, men der er stadigvæk mangler i korrekturlæsningen - og det er egentlig synd.

Sproget er som "I et vægtløst sekund", let og flydende. Lars Norholm er igen hovedpersonen. Man kommer også i "I et fravær af nærhed" tæt på personen Lars Norholm.

Plottet er spændende, for hvad er det som amerikanerne vil have fat i - og er det egentlig det som er omdrejningspunktet. Og hertil kan man både svare ja og nej. Der er mange forskellige interessenter som hver forsøger at gøre det bedste for at fremme deres egne interesser. Sådan er det jo egentlig også med Lars Norholm.

Har du allerede læst "I et vægtløst sekund" SKAL du også læse "I et fravær af nærhed". For med "I et fravær af nærhed" kommer der den forløsning som der ikke var i 1'eren (I et vægtløst sekund).

I midten af bogen, sker der egentlig ikke så meget - men det er heldigvis kun en ganske kort overgang af krimien.

Så jeg vil allerede nu glæde mig til at læse mere af Kim Juul.

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar