søndag den 23. august 2015

Anmeldelse af Retmedicinerens frokost af Colin Cotterill

Forlagets beskrivelse:
"Retsmeddicinerens frokost" finder sted i Laos i 1976, der har undergået kolossale forandringer efter kongehuset er blevet afsat. De fleste veluddannede er flygtet, men den 72-årige læge Siri Paiboun bliver tilbage. Mod sin vilje bliver Siri udnævnt til statens retsmediciner, selvom han hverken har uddannelsen, erfaringen eller lysten til jobbet. Siri falder dog til på jobbet også selvom det er ret besynderligt at de nyligt afdøde han har undersøgt, aflægger besøg hos ham om natten.

I "Retsmedicinerens frokost" bliver konen til et medlem af Laos' kommunistparti fundet død og adskillige torturerede lig af vietnamesiske soldater dukker op i laotiske søer, bliver Siri for alvor sat på arbejde.

Anmeldelse:
Der er her tale om en noget anderledes krimi. Et friskt pust i krimigenren. Jeg håber selv at der kommer flere krimier med lægen Siri Palboun som hovedperson. Hvis du har lyst til at læse en krimi som på sin vis er samfundskritisk, humoristisk og finurlig - så skal du helt sikkert læse denne. Den er med til at vise hvor bred krimigenren er. Her er der plads til alle. Her er der ikke bare tale om at finde ud af hvem der har begået mordet.

Personbeskrivelserne er rigtig fine og varierende beskrevet. Lægen Siri Palboun bliver et spændende bekendtskab. Som person er han ikke uden humoristisk sans, han er elskelig, venlig og modarbejder det siddende styre på sin helt egen facon. I Laos er det her lige efter det kommunistiske styre er kommet til magten, ikke tilladt at høre Thailandsk radio - men det gør den kære læge nu alligevel. Han har evner på det overnaturligelige plan som ikke er alle forundt, men det er nu ikke altid at han synes lige godt om disse evner.

På et tidspunkt kommer det nok lige ud på overdrevet, hvor han er ude og undersøge hvorfor lederne af et skovningsprojekt dør - den ene efter den anden. Er det skoven der er på spil eller? Her bliver det lige lidt rigeligt for efter mid smag. På den anden side er det faktisk rigtig dejligt at der også er plads til det.

Plottet er godt skruet sammen, hvor alle løse ender samles til sidst. I sin søgen efter sandheden bliver Siri Palboun udsat for lidt af hvert. der er ihvertfald ikke tvivl om at nogen ikke ønsker sandheden frem.

Alt i alt en krimi med større underholdsningsværdi end man normalt møder i en krimi, på grund af den anvendte sarkasme og den humoristiske måde den er fortalt på uden at gå på kompromis med niveauet.

Den er en rigtig god krimi som jeg giver mine varmeste anbefalinger.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar