mandag den 25. juni 2018

De døde og de ufødte af Jakob Melander

Handling
På en regnfuld søndag i februar henrettes to mænd med maskinpistol i en bil på Slotsholmen i København. Drabsvåbnets fortid leder efterforskningen mod rockermiljøet, og politiassistent Lars Winkler får pludselig rigeligt at se til.

Journalisten Louise er rejst til Vietnam for at opspore sin biologiske mor. Her hører hun om et dansk firma med patent på en ny - og ikke helt uskadelig - rissort. Da Louises meddeler bliver skudt, flygter hun tilbage til Danmark. Og kommer hjem til en lejlighed, hvor der har været indbrud. Det er ikke længere kun politiet, som leder efter hende.

Opklaringen af dobbeltdrabet på Slotsholmen står i stampe, hvilket får politiet til at rette opmærksomheden mod ofrenes fortid. Et uopklaret mord på en ung kvinde fra 1980'erme kaster endnu et røgslør over den makabre sag. Lars Winkler må bruge al sin snilde i forsøget på at nå til bunds i en sump af pengebegær og organiseret kriminalitet, der har tråde ind i politiske kredse og involverer samfundets øverste lag.

Anmeldelse
De døde og de ufødte er Jakob Melanders 5. krimi i serien om Lars Winkler.

Jeg er ret glad for netop Jakob Melanders krimier. Blandt andet fordi, Jakob Melander ofte behandler magtmisbrug i forskellige afskygninger. I De døde og de ufødte kommer moralske og etiske problemstillinger ved produktion i lande som Vietnam til at spille en stor rolle i handlingen.

Sproget er let og flydende. Der bliver ligeledes leget med sproget på en dejlig måde.

Selve plottet er eminent bygget op. Historien bliver på intet tidspunkt kedeligt. Den holder et højt niveau hele vejen igennem fra start til slut.

Den er spændende, nærværende og aktuel.

Med De døde og de ufødte fastholder Jakob Melander, at han er en af de største stjerner på den danske krimihimmel.

Har du læst Jakob Melanders serie om efterforskeren Lars Winkler? Hvis du endnu ikke har læst noget af Jakob Melander, så er du virkelig gået glip af noget. Så har du mange timers fantastisk krimi-oplevelser i vente.

Krimihjerte giver De døde og de ufødte af Jakob Melander 6 ud af 6 hjerter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar