tirsdag den 22. oktober 2019

The Wife af Alafair Burke


Handling
Angela møder Jason Powell, da hun serverer til en middag i det luksuriøse East Hampton. Hun forestiller sig ikke, at der er tale om andet end en sommerflirt, men den flotte og karismatiske økonomiprofessor har andre planer – og året efter er de gift.

Ægteskabet giver Angela mulighed for at begynde forfra. Hun og hendes teenagesøn kan omsider flytte ud af hendes mors hus i The Hamptons og tage hul på en ny tilværelse i Jasons luksuslejlighed på Manhattan, hvor ingen kender hendes tragiske fortid.

Men lykken varer ikke ved. Da Jason pludselig kommer under anklage fra en af sine unge studerende, bliver Angela hevet med ind i en nedadgående spiral, der truer med at flå hele deres tilværelse op med rode – og bringe fortidens hændelser frem i lyset ...

Anmeldelse
Jeg har læst denne Domestic noir på engelsk. Den er netop udkommet på dansk (Bag facaden) hvor den er udgivet
af Gads Forlag. Bogen er en såkaldt stand-alone.

The Wife har nogle lighedspunkter med Skandalens anatomi, men alligevel er den meget anderledes. Den er anderledes på den måde at det ikke er en retssals-krimi.

Hovedpersonen Angela blev i sine teenageår kidnappet - og var indespærret i 3 år. Det vil jo påvirke enhver. Angela er efterfølgende blevet gift med Jason.

Det er en spændende historie, hvor der kommer rigtig mange tvist. Særligt til sidst, vendes det hele på hovedet. Det mest spændende er måske relationerne imellem de forskellige hovedfigurer. Ikke mindst hvad der driver mennesker til at agere som de gør. For hvad er vigtigst at forsvare Jason eller at passe på at Angels egen hemmelighed forbliver en hemmelighed? Psykologien bagved er ret interessant.

Plottet er rigtig flot konstrueret, så du på intet tidspunkt havde set den løsning komme. Personskildringerne er meget levende, vedkommende, naturlige og meget realistiske.

En ny og særdeles spændende forfatter indenfor Domestic noir genren. Jeg håber at flere af hendes bøger bliver oversat til dansk.

Det er bog som kommer ind under huden. Hvis du er til Domestic noir genren - så er denne et MUST.

The Wife af Alafair Burke får fem ud af 6 hjerter af Krimihjerte.

Krimihjerte har modtaget The Wife som et anmeldereksemplar fra Gads Forlag.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar