torsdag den 28. maj 2020

Vildskud af Julie Hastrup

Handling
Johanna Ejby har mistet sin lille datter på en ferie i Italien. Livet er splintret, hun kan ikke få stumperne til at hænge sammen og begynder derfor i en sorggruppe for mennesker med kompliceret sorg.

En dag starter en ung kvinde i sorggruppen. Ud over sin voldsomme sorg rummer hun også en farlig hævntørst, en hævntørst, som langsomt breder sig i sorggruppen.

For hvor langt vil man gå for at hævne den, man har mistet?

Drabsefterforsker Rebekka Holm kæmper med at acceptere, at hendes svenske kæreste og kollega, Niclas, efter et drabsforsøg ikke længere er den Niclas, hun kendte. Og ingen kan garantere hende, at han nogensinde vil blive det igen.

En dag bliver hun kontaktet af en barndomsven, hvis unge søn, Elias, har fået nogle truende breve og anonyme telefonopkald – og det mærkelige er, at Rebekka selv har modtaget flere anonyme telefonopkald den seneste tid. Er der nogen sammenhæng?

Den unge Elias forsvinder pludselig, Rebekka får atter flere tavse opkald, og i sorggruppen kulminerer hævntørsten i et inferno af ulykker – og drab.

Anmeldelse
Så kom den endelig - Vildskud af Julie Hastrup.

Nicklas er vågnet op, men der er lang vej inden han bliver den Nicklas Rebekka kendte.

Det er nogle uhyggelige steder Julie Hastrup tager os med til i Vildskud. Det er en læseoplevelse med masser af spænding og uhyggelig mord. Men hvem er det egentlig som står bag mordene?

Johanna som er mor til 3, starter bogen med. Allerede der løber det dig koldt ned af ryggen. Men er Johannas sorg større end en forælder som mister en ung dreng på 20/22 år. Johanna gør i en sorg-gruppe - de får et nyt medlem Mollie. Herefter er sorg-gruppens samtaler ændret for altid.

Personerne er beskrevet så levende og med dybde, at det føles som hele mennesker som du nemt kommer til at føle at du kender. Det er noget af det som Julie Hastrup er helt eminent til.

Når du går i gang med Vildskud - så send de andre i husstanden af vejen - de kan alligevel ikke få kontakt til dig, før du er færdig med bogen.

Julie Hastrup forstå at fastholde dig som læser lige til sidste side - og hvilket afsluttende kapitel. Det er ret vildt og tankevækkende.

Julie Hastrup har helt sikkert fundet sin rette hylde, med at skrive krimier. For mig er hun den for tiden klareste stjerne på den danske krimihimmel.

Krimihjerte giver sine varmeste anbefaling - skynd dig at læse Vildskud.

Jeg er dybt misundelig på dig, hvis du endnu ikke kender Rebekka Holm. Sikke mange skønne læseoplevelser du har til gode.

Krimihjerte giver Vildskud af Julie Hastrup 💖💖💖💖💖💖 ud af 6 mulige.

Krimien er modtaget som anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar