lørdag den 23. maj 2020

Glasvinge af Katrine Engberg

Handling
Det er efterår i København. Slagregnen falder over byen, da liget af en nøgen kvinde bliver fundet i et springvand midt på strøget. Hun har bizarre, symmetriske snit på kroppen og er forblødt til døde - en drabsmetode, politiet aldrig har set før.

Efterforskningen fører politiassistent Jeppe Kørner og hans kollegaer ind i sundhedsvæsenets, blandt behandlere, patienterne og pårørende, hvor omsorgen er stor og ambitionerne høje. Jeppes makker, Anette Werner, er på barsel, og han skal istedet køre parløb med den ældre adstadige politiassistent Falck. Imens forsøger Anette at falde ind i rollen som mor og samtidig tage del i opklaringen fra sidelinjen. Det sidste er nemmere end det første, men ikke ufarligt.

Snushanen Esther de Lauranti lider af tungsind, og opsøger en psykiater, der selv bærer på mørke hemmeligheder. Nettet strammes til, men om hvem? Dem som lider af et skrøbeligt sind, eller dem, der tager sig af dem?

Anmeldelse
Noget af det aller bedste ved at høre bogen som lydbog, er at det er Katrine Engberg som har indlæst Glasvinge. Det er altså et ekstra plus.

Det er fascinerende at følge med i Anettes kamp med sig selv, efter hun er blevet mor. Svend, Anettes mand, er vildt glad for deres datter og elsker at være sammen med hende. Men måske trækker Anette lige rigeligt på Svend - kan deres forhold holde til det? Det bliver ikke nemmere af at Anette deltager i opklaringen, hvor hun udsætter sig selv for fare.

Esther Lauranti og hendes sambo Gregers er også altid med til at bidrage noget helt særligt til Katrine Engbergs krimier. Hun har været et fast og spændende bekendtskab i alle Katrine Engbergs krimier.

Plottet er rigtig flot komponeret, med alle de tvist man som krimilæser gerne vil have. Det bedste er når man bliver overrasket undervejs. Det gør du i Katrine Engbergs krimier.

Herudover er personskildringerne levende og vedkommende. Miljøbeskrivelserne er også levende, måske hjælper det at jeg selv har boet et par år i København. Det gør i hvertfald jeg føler jeg nemt træder ind i handlingen, og har nemt ved at forstille mig hele forløbet.

Katrine Engberg bevæger sig højere og højere op på den danske krimihimmel. Med Glasvinge har Katrine Engberg slået sit navn fast som en af de bedste krimiforfattere i Danmark. Hun er en stjerne der er kommet for at blive. Heldigvis.

En helt igennem dejlig lytteoplevelse. Har du ikke selv lyttet til en af Katrine Engbergs krimier, så skal du unde dig den oplevelse. Jeg elskede hvert et sekund.

Krimihjerte giver Glasvinge af Katrine Engberg 💖💖💖💖💖ud af 6 mulige.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra People's Press

Ingen kommentarer:

Send en kommentar