fredag den 12. juni 2020

Døden er kun et øjeblik af Lisa Holmfjord

Handling
Esther er flygtet fra sin voldelige mand, den respekterede læge Andreas, og er gået i skjul på et krisecenter. Hun drikker, har psykiske problemer og kommer dårligt ud af det med de andre kvinder. Og så frygter hun den dag, Andreas modtager skilsmissepapirerne, for hun ved, at han aldrig vil give slip på hende.

David er blevet fyret fra politiet og har slået sig ned som privatdetektiv. En kvinde fra den nordsjællandske overklasse opsøger ham med en opgave. Han undslår sig, indtil det går op for ham, at målet er en, han kender, én han har svigtet.

Han begynder sin efterforskning, der leder ham omkring Herlufholm og en gammel forgiftningssag. I mens finder kvinder på krisecentret ud af at Esther er forsvundet.

Anmeldelse
Lisa Holmfjord debuterer med Døden er kun et øjeblik. En bog som handler om løgne, intriger og mænds vold mod kvinder. Det sidste har Lisa Holmfjord en særlig viden om som direktør for Dansk Kvindesamfunds krisecentre.

Bogen maler - desværre - et meget realistisk og skræmmende billede af hvordan det er at være på et krisecenter. Ud over at det for mig som læser virker realistisk, er hverdagen for en kvinde på et krisecenter sikkert meget værre i virkeligheden. Her overgår virkeligheden ofte fantasien med flere længder.

Ofte havde jeg lyst til at ryste Esther og råbe - tag dig nu sammen og vær lidt fornuftigt. Egentlig er det jo faktisk det hun er - hun er mere end almindelig modig. Da Esther først går i gang med at finde flere informationer om Andreas' første kone Eva - og hvordan hendes liv var. Her begynder først rigtigt at gå galt.

Det er en psykologisk thriller i absolut topklasse. Du drøner igennem den, med masser af kolde gys - hvor det løber dig koldt ned af ryggen den ene gang efter den anden.

Personerne er skildrede med så mange fine facetter, at det bliver personer som er vedkommende, har dybde og er komplekse.

Det er en rigtig page-turner hvor du lige skal læse et enkelt kapitel mere - og så lige ét til.

Det er absolut ikke en bog som du vil have lyst til at gå glip af.

Rigtig god læselyst - og god "fornøjelse" med Døden er kun et øjeblik.

Krimihjerte giver Døden er kun et øjeblik af Lisa Holmfjord 💗💗💗💗💗💗ud af 6 mulige.

Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar