lørdag den 29. juli 2023

Ella Carey - Ney Works døtre bid 1-3

Serien består pt af 3 bind. Det er 3 storslåede historier - med kvinder i centrum, fra en tid hvor kvinder ikke arbejdede udenfor hjemmet.

Der er tale om 3 stærke kvinder fra en svunden tid.

del 1: New Yorks døtre.

Den handler om en ung kvinde som gerne vil være køkkenchef i en italiensk restaurant som arbejder på. Hun elsker at lave mad. Hendes mor har travlt med at få hende forlovet og gerne gift - inden det udsete parti drager i krig (2. verdenskrig). Hun møder mange interessante personer. Under krigen har hun mange ideer som er medvirkende til at restauranten overlever. Hun kæmper mod mange fordomme. Hvad mon der sker når krigen er slut?

del 2: Berlins tavse barn

Denn handler om en ung kvinde som under 2. verdenskrig bliver udsendt som journalist. Under Nürnberg processen sender hun radioreportager hjem til USA. Da hun vender tilbage til USA ender hun med at sige ja til at lave radio om kvinde ting. Hun bliver udsendt til et partikonvent. Efterhånden får hun mere spændende opgaver. Men i efterkrigstiden er der mest fokus på at de hjemvendte mænd jo skal tilbydes job. Men kommer hun til at lave politiske reportager, som hun drømmer om?

del 3: Kvinden fra Paris

Vianne kommer fra et velhavende hjem. Hendes far er indehaver af en antikvitetsforretning. Hun drømmer om at sy haute couture hos en modedesigner. Historien starter under 1. verdenskrig. Vi følger Vianne fra Paris til New York. Hendes kamp for at bryde igennem. Hun kæmper imod kærligheden - da hun er bange for at det vil være slutningen på hendes karriere. Hun bliver tvunget tilbage til Paris af begivenheder i den familien som tvang hende fra Paris. Hvordan kommer det til at gå med karrieredrømmene?

Anmeldelse:

Jeg elsker denne serie. Den er helt fantastisk. Jeg har fået bind 2 i anmeldereksemplar. Jeg har dog lyttet hele serien på Mofibo.

Det har været en helt fantastisk rejse at lytte til serien. Kvindernes historier er viklet ind i hinanden.

Det er spændende at følge kvinderne kamp for at opnå deres drømme.

Kan du også godt lide at læse om 2. verdenskrig. Krigens grufuldheder er meget nedtonet i denne serie - her er der primært langt vægt på kvindernes kamp og meget små muligheder for at udleve deres drømme.

Rigtig god fornøjelse med serien.

Krimihjerte giver den sine varmeste anbefalinger.

Jeg giver en ikke krimihjerter, da det ikke er en krimi/spændings-serie. På Mofibo har jeg givet den 4 og 5 stjerner.

Jeg håber der kommer flere bøger i serien.

Rigtig god læselyst.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar