torsdag den 20. juli 2023

Instinkt af Britt Rørbak

 

Handling

Sidste efterår fandt Danmarkshistoriens største smykkerøveri sted. Julie Røpke blev dømt for at have røvet sin arbejdsplads, landets mest velrenommerede smykkeforretning på Strøget. Sagen splittede befolkningen, for hvorfor skulle en kvinde med ren straffeattest og god økonomi begå væbnet røveri? Andre mente, at Danmark havde fået sin første kvindelige smykkerøver, der ikke angrede sin handling. En isdronning på vej bag tremmer.

Nu begynder Julie Røpke sin afsoning i landets mest sikre fængsel, der lider af underbemanding og overbelægning. Her skal hun kæmpe for en plads i hierarkiet mod den regerende ‘dronning’, men hvem kan hun stole på – og kan hun stole på sig selv?

Udenfor tremmerne har kriminalreporter Katrine Wulff bidt sig fast i Røpke-sagen, og hendes artikler besværliggør Julies ønske om at afsone under radaren. Julie gemmer nemlig på noget, hun ikke vil have frem.

Anmeldelse

På krimimessen 2023 mødte jeg Britt Rørbak og fik hendes 2 bøger med hjem. I mandags startede jeg på Instinkt. Den kom med på min ferie i Skagen. Der blev den hurtigt slugt.

Det er en vildt spændende krimi, med et meget anderledes persongalleri. Emnerne er også meget forskellige fra hvad du  ellers møder i danske krimier. 

Her kommer du tæt ind på en mands brystkræft forløb. Som sikkert mange andre, troede jeg ikke, at det var en sygdom mænd fik. Men der tog jeg fejl.

Julie og hendes søster Iben, er meget tæt forbundne. Det bunder i den opvækst, de fik. Hvor de kun havde hinanden til at beskytte sig. Da deres far døde af kræft - gik deres mor fra en depression til at blive alkoholiker. Det prægede dem også i deres voksne liv. Særligt for Julie - hun er Ibens klippe.

Livet på en lukket afdeling i det højt sikrede Omega Max i Aalborg, er langt fra nemt for Julie. 

Dronningen i kvindeafsnittet - Connie - styrer handlen med narko med hård hånd. Ligesom hun styrer de indsatte med vold og trusler.

Det er ikke lige et sted, hvor det er nemt at falde i et med tapetet. Julie kan dog nogle triks, men samtidig gøres det hele mere besværligt af at der er anden indsat som fodrer en journalist med oplysninger - særligt om Julie.

Samtidig er det en krimi som fremstiller et mere end udfordret fængselsvæsen. Jeg kan levende forestille mig de problemer som de ansatte oplever. Der er er ikke store muligheder for mere personale.

Det er en virkelig spændende historie. Den fortælles gennem 3 personer, Julie, Iben og journalisten Katrine.

Det er spændende at følge alle 3 historier. Når bogen slutter er du bare klar til at hente den næste del af serien ned fra reolen.

Tak for en velskrevet, anderledes krimi. Den kan noget helt særligt og er meget interessant læsning. Du flyver gennem den og pludselig er du på sidste side.

Krimihjerte giver Instinkt 💗💗💗💗💔 (4 1/2 hjerte) ud af 6 mulige krimihjerter.

Rigtig god læse lyst.

Krimien er modtaget som et anmeldereksemplar fra Forlaget SuperLux.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar