mandag den 31. juli 2023

Lysets Engel af Jakob Melander

Handling

Christian er taget til Berlin for at hjælpe Sigga, der er på flugt fra sin gamle fjende, seriemorderen Alef. Kontakten til Sigga er sporadisk, og Christian frygter for hendes liv og mentale helbred.

I håb om at finde spor, der kan stoppe Alef, opsøger Christian gerningsstedet for det seneste drab. Der er mentale spor overalt, alligevel vil Siggas tidligere kolleger ikke lytte til ham. Kun kriminalkommissær Orhan Dügu og hans søster, Ayfer, støtter ham. Da et galleri i Berlins centrum annoncerer en udstilling af værker, der tilsyneladende baserer sig på gerningsstedsfotografier fra nogle af Siggas tidligere sager, eksploderer sagen i de tyske medier. Sammen med Orhan må han finde en vej mellem Siggas tidligere kolleger, halvautonome feministiske demonstranter, en tragedie i halvfjerdsernes Bayern og politikere, der vil sælge deres højre arm for en avis forside.

For hvem er Alef, og kan Christian og Orhan nå at standse ham, inden han finder Sigga og dræber hende?

Anmeldelse

Endelig kom sidste del af triologien - og så alligevel ikke. Der kommer også en del 4. Med den afslutning kan Jakob Melander næsten heller ikke være andet bekendt.

Inden jeg lyttede til bogen på Mofibo, havde jeg lige været til foredrag med Florence Mclean om psykologisk profilering. Der var rigtig mange af de ting som Florence McLean fortalte om som jeg kunne nikke genkendende til da jeg lyttede til Lystes Engel. 

Det er en grum fortælling, hvor der ikke spares på diverse uhyggelige detaljer. Helt i tråd med de 2 foregående krimier i Sigga Freitag serien. Det er uhygge på højt plan. Der er ikke mange om nogen på den danske krimihimmel, der kan matche Jakob Melander på det parameter.

Ind imellem kunne jeg godt have lyst til at ruske i Christian - så vågn dog op.

Persongalleriet er fantastisk - personerne er skildret med finesse. 

Du bliver overrasket den ene gang efter den anden. Der er tvist på tvist - det er med til at gøre det til en helt særlig krimi.

Det er bog som er en rigtig page-turner. Den har et uovertruffent spændingniveau.

Krimihjerte giver den sine varmeste krimianbefalinger.

Rigtig god læselyst.

Krimihjerte giver den 💗💗💗💗💗💗 ud af 6 mulige krimihjerter.

Krimihjerte har modtaget Lysets engel som anmeldereksemplar fra Peoples press.Ingen kommentarer:

Send en kommentar