onsdag den 22. maj 2024

Kæntring af David Garmark

Handling

Walther Philip Brink er pensioneret retsmediciner. Efter et langt liv i dødens tjeneste i Aarhus er han flyttet til Ry, hvor han lever et stille liv fuldt af ­rutiner.

 Hans hustru og datter er begge døde, og hans barnebarn Lina, som han kun har sporadisk kontakt til, er stofmisbruger og lever et farligt og sårbart liv på gaden.

 Efter lang tids tavshed kontakter Lina Walther, men inden deres relation genoptages, dør Lina. 

Walthers liv forandres totalt, for det viser sig, at han er oldefar til Channie på 7 år, der har levet en kummerlig tilværelse med sin mor.

Walther bliver værge for Channie, og det går langsomt op for ham, at Linas død ikke skyldes en uheldig overdosis, som det ellers er angivet i journalen.   

Anmeldelse

Jeg har haft denne på hylden i et stykke tid. Endelig fik jeg taget den ned af hylden. Jeg har skiftevis læst i papitudgaven og lyttet til krimien på Mofibo. Lydbogen er indlæst af forfatteren. Jeg har nydt hvert sekund.

Det er en helt i gennem fantastisk krimi. Kan du lide socialrealisme - så skynd dig enten på biblioteket eller forbi din boghandel efter dette pragteksemplar af en bog.

Handlingen foregår i og omkring Aarhus - Ry. Så der er rigtig mange steder som jeg kender rigtig godt - da jeg selv har boet i og omkring Aarhus i mange år.

Nå men tilbage til, hvorfor jeg synes den er helt fantastisk. David Garmark får med denne sat en tyk streg under sit krimi forfatterskab. Noget af det aller aller bedste på på den danske krimihimmel. Jeg har svært ved at finde en forfatter i Danmark som kan overgå denne krimi.

Du bliver draget af bogen fra første side. Den er slet ikke til at lægge fra sig. Det er en pageturner - hvor siderne vender sig selv.

Handlingen kunne jeg langt hen ad vejen nemt se for mig. Det var som at træde direkte ind i handlingen. Socialrealismen bliver brugt så flot. For selv om Channie har haft en voldsom start på livet, så lader det til at hun får nogle helt andre muligheder hos Walther. Omend starten hos sin oldefar ikke går stille af sig.

Personskildringerne er flotte, vedkommende og mere end realistiske. Den er på samme tid fantastisk, grumsom og uhyggelig.

Jeg håber, der kommet meget mere fra David Garmark, i denne sin helt egen genre.

Jeg giver den mine aller bedste anbefalinger - den er et MUST-READ.

Krimihjerte giver den 💖💖💖💖💖💖 ud af 6 mulige krimihjerter.

Rigtig god fornøjelse med Kæntring.

Krimihjerte har modtaget krimien som anmeldereksemplar fra Modtryk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar