tirsdag den 9. juli 2024

Fremmed af Julie Hastrup


 

Handling:

Den danske billedkunstner Estrid Mørk findes hængt i sit hjem på Isle of Skye, og det lokale politi fastslår, at hun har begået selvmord.

Ramt af sorg over sin mors død rejser hendes unge datter Lea til den skotske ø for at bringe orden i morens efterladte ejendele og få solgt huset, Oona’s Place. Lea har svært ved at finde ro, føler sig iagttaget og utryg i den rå og vilde natur, og hun kæmper med at forstå hvorfor moren, der oplevede stor succes med sine landskabsmalerier, skulle tage livet af sig i det hus, hun har talt så begejstret om. Da Lea tilfældigt finder et trusselsbrev sendt til moren, opsøger hun Rebekka Holm, som hun har mødt i flyet på vej mod Skotland.

Rebekka er sendt på tvungen orlov af Politigårdens nye drabschef, og får en stærk mistanke om, at det lokale politi har lukket sagen for hurtigt, og at Estrid sandsynligvis er offer for en forbrydelse. For hvem er den gådefulde mand, der dukker op ved Oona’s Place uden at give sig til kende overfor Lea? 

Og hvorfor påstår øens beboere, at der hviler en forbandelse over det lille afsidesliggende stenhus?

Rebekka Holm kaster sig over sagen, der måske trækker tråde tilbage til et ungt pars død på øen mere end tredive år tidligere.

Anmeldelse

Endelig er Rebekka Holm tilbage - jeg har savnet hendes fandenivoldskhed og hendes kamp mod autoriteterne.

Jeg havde høje forventninger til "Fremmed" . og Julie Hastrup levede mere end til fulde op til mine forventninger. 

Rebekka Holm er i "Fremmed" taget på ferie - om end modvilligt - med sin mor til Skotland. 

Isle of Skye virker til at være noget helt særligt - der er ihvertfald masser af gode beskrivelser af hvor fantastisk naturen er. Samtidig med at du som læser levende kan forestille dig de farer som en barsk natur også kan være. 

Det er en helt fantastisk historie - Julie Hastrup leverer endnu engang en helt igennem sublim krimi - fra den allerhøjeste hylde. Det har været en fornøjelse, at være på tur med Rebekka Holm til det skotske. Turen går selvfølgelig ikke stille af sig. 

Er du allerede Rebekka Holm- fan vil du elske denne. 

Da jeg havde vendt sidste side - tænkte jeg - åh nej jeg vil da gerne vide mere.

Julie Hastrup er bare en super stjerne på den danske krimihimmel. 

Kender du ikke krimierne af Julie Hastrup - så er det bare med at komme et smut på biblioteket. Så har du masser af gode læseoplevelser til god.

Rigtig god fornøjelse.

Krimihjerte giver Fremmed af Julie Hastrup 💞💞💞💞💞💞 uf af 6 mulige krimihjerter.

Hvis du hellere vil lytte eller læse ebogen kan den blandt andet findes på Mofibo.

Krimihjerte har modtaget krimien som et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag


Ingen kommentarer:

Send en kommentar