lørdag den 11. maj 2024

Kvinden under jorden af Morten Remar

Handling

Drabsefterforsker Amanda Miller og hendes ældre makker, Ole Madsen, bliver sat på en lokal sag om en forsvunden kvinde i udkanten af Viborg. 

Alle beviser peger entydigt på, at ægtemanden står bag, men der er ikke noget lig. Han anholdes og sigtes for manddrab, men Amanda synes, at det hele ser for perfekt ud, og begynder at se i andre retninger, hvilket bringer hende på kollisionskurs med sine kolleger og overordnede. 

Tvivlen nager, men hun føler sig sikker i sin sag om, at ægtemanden er uskyldig, og sætter sin karriere på spil. Samtidig opsøger Amanda endnu en clairvoyant i sit årelange, mislykkede forsøg på at genskabe sin tabte hukommelse fra den traumatiske dag, hvor hun som 10-årig så sin familie blive brutalt dræbt af en ukendt gerningsmand, hvis ansigt er det eneste, hun kan huske, og som hun som barn kaldte "manden med stenansigtet". 

Drabene blev aldrig opklaret, og sagen henlagt, men Amanda har lige siden været drevet af hævn og jagtet sandheden, fast besluttet på at finde manden, der tog hendes familie fra hende. En asiatisk skønhed og åndeligt medie, Angela Woo, viser sig at være vejen ind til Amandas mørklagte sind. 

Anmeldelse

Dette er første krimi i en planlagt serie med drabsefterforsker Amanda Miller i hovedrollen.

Det er en rigtig spændende historie - som du bare flyver igennem. Den er rigtig svær at lægge fra sig. Amanda er stædig efterforsker som ikke altid spiller efter reglerne, men også en person med en bagage som ind imellem tager alt fokus. Netop det traume hun har været igennem som barn, og aldrig helt har været i stand til at bearbejde gør at hun virker troværdig.

Amanda har mange forskellige dimensioner, som gør hende både troværdig, spændende og fandenivoldsk. Hun er med til at give historie dybde.

Miljøbeskrivelserne er rigtig gode - man får en følelse af at kunne se det hele for sig. Det hjælper også at jeg har været i Viborg og besøgt Hald Hovedgaard samt kender området omkring søerne i Viborg. Det er med til at gøre det genkendeligt - og ekstra nemt at forstille sig.

Det er en krimi du bare flyver igennem - og lige pludselig er du nået til den sidste sætning. En rigtig pageturner.

Du kan godt glæde dig.

Rigtig god læselyst.

Krimihjerte giver Kvinden under jorden af Morten Remar 💜💜💜💜💜 ud af 6 mulige krimihjerter.

Krimihjerte har modtaget krimien som et anmeldereksemplar af forfatteren.

Hvis du er mere til lydbøger - så er det Morten Remar som selv har indlæst - den findes blandt andet på Mofibo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar