lørdag den 27. december 2014

Anmeldelse af Hanne Bech Hansens Under rosen

Forlagets beskrivelse:
En prostitueret vågner op i et øde hus efter at have været holdt i fangenskab. Hendes mave har været sprættet op, og nogen har stjålet hendes ufødte barn. det bliver starten på en makaber international sag om kidnappede og forbyttede børn.

Vicepolitikommisær Malika Els bliver hvirvlet ind i sagen både professionelt og personligt, og eftersom hun selv lige er blevet mor, har hun et ekstra stærkt engagement i at finde bagmændene.

Anmeldelse:
Under rosen er sidste del af Hanne Bech Hansens triologi. De to første bøger i triologien har fået hård kritik, om det er berettiget skal jeg ikke kunne sige, da jeg ikke har læst dem endnu.

I Under rosen får Hanne Bech Hansen dog hurtigt skabt spænding, for den starter med at den prostituerede, Sara, får opereret den baby ud af maven. Nu var det ikke ligefrem en baby Sara glædede sig til,men hun vil dog gerne vide hvad der er sket med hendes baby.

Persongalleriet er rigtig godt beskrevet, og personerne kommer ind under huden på dig.

Sideløbende med historien om Sara, er der også historien om nogle gamle dokumenter fra en afdød jordmoder som antyder at der i 1920'erne i Norge blev foretaget eksperimenter med ombytninger af babyer. Som leder tankerne hen på hvad nazisterne senere mente. En ret skræmmende tankegang.

det bliver ikke mindre skræmmende af at historien er inspireret af virkelige begivenheder, det gør den på en måde værre. Historien er rigtig godt skrevet. Det er en historie som du flyver igennem. Jeg skal ihvertfald også have fat i de 2 første bøger i triologien.

Rigtig god læselyst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar