søndag den 7. december 2014

anmeldelse af Mikkel Birkegaards Døde mænds stemmer

Forlagets beskrivelse:
I 1840'ernes København nærmer enevælden sig sin afslutning. Det nidkære bogministerium konfiskerer alle skrifter, der kan true kongens magt. En døvstum, italiensk pige, Francesca Corso, kommer til København, hvor hun fremmaner afdøde ånder fra rige familiers slægt. Den slags hokuspokus tror detektiven Mortimer Welles naturligvis ikke på, men Francesca har faktisk andre, helt unikke evner, som viser sig at være farlige for hende. Snart har hun ikke blot bogministeriet efter sig, men også fanatiske Shakespeare-forskere. De er ligeså hensynsløse som bogministeriet, og Mortimer og hans unge væbner, Arthur, må hjælpe den smukke unge pige. Tingene kompliceres af, at Arthur forelsker sig i hende.

Anmeldelse:
Døde mænds stemmer er 3. historie i en triologi. Jeg er foregående hedder Fra drømmenes bog og Kjærstads bibliotek. Sidstenævnte er jeg også i gang med at læse. De er alle kun udgivet som ebøger på forlaget Metropolitan.

Døde mænds stemmer, er en kort historie på 136 sider. Den er til gengæld skrevet rigtig stramt, så  der er ikke noget overflødigt der. Hvilket er et stort plus når den ikke er længere. Det er en spændingsroman og det er faktisk ganske rart at den ikke handler om pædofili, trafficking eller lignende - Det er faktisk helt befriende.

Allerede i dt første kapitel ved du lidt om hvad det er Francesca efter sigende har af evner. Men kan det virkelig passe? Mortimer tager af sted for at se om hun kan klare hans opgave. Men det Francesca foretager sige er ikke uden risiko for det nidkære bogministerium kan være alle vegne.

Personerne er rigtig godt beskrevet, særligt Mortimer og Arthur kommer ind under huden. Men de er selvfølgelig også de figurer som også er de gennemgående figur.

En rigtig god historie. Så læser du ebøger skulle du prøve disse.

rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar