mandag den 16. november 2015

Anmeldelse af Jesper Steins Aisha

Handling:
Aisha er 4. selvstændige krimi i serien om efterforskeren Axel Steen fra Drabsafdelingen ved Københavns Politi.

Aisha starter med at en tidligere PET-medarbejder findes myrdet. Men hvad er det med hans øjne, hvorfor ser det underligt ud??

Axel Steen har været tilbage i Drabsafdelingen under 1 år efter en længere sygemelding i forbindelse med det Axel var ude for i den forrige krimi.

Igennem hele krimien kæmper Axel med ikke at falde tilbage i sit misbrug. Hans liv er vendt på hovedet, han har fået en ny kæreste. Samtidig kæmper han også med at hans datter, har en evig frygt for at der vil ske ham noget.

De finder hurtigt ledetråde som peger hen på en terror-sag, men hvad er det som gør denne terrorsag til noget helt specielt? Og hvad er det som PET vil holde skjult for Axel i forbindelse med efterforskningsarbejdet?

Anmeldelse:
Der er ikke nogen som kan være i tvivl om Jesper Stein hører til blandt de allerbedste krimiforfattere som Danmark har.

På Bogforum i starten af november hørte jeg Jesper Stein udtale at han ALDRIG havde været så ond ved Axel som i denne krimi. Det er jeg tilbøjelig til at give ham ret i. Det er ikke småting den mand skal gennemleve. I den seneste Akrash, tænkte jeg at han ikke kunne synke meget dybere. Axel Steen synker da heller ikke dybere i denne, men til gengæld er han kommet ovenpå i gang med et nyt liv - og så oplever han ellers den ene frygtelige ting efter den anden.

Plottet er rigtig godt skruet sammen, der kommer hele tiden nye tvist. Så lige som man tror at nu har de fat i noget de efterforskere - så viser det sig at de egentlig skal i en helt anden retning.

Det er en fantastisk krimi, som vil holde dig fanget fra ende til anden. Jesper Stein har indtaget toppen af den danske krimihimmel - og den holder han rigtig godt fat i.

Jeg er dybt misundelig på alle som har Jesper Steins 4 krimier tilgode - så mange skønne læseoplevelser.

Aisha er ren kræs for en krimi-elsker. Det fås simpelthen ikke bedre efter min mening. Her er både, tragedie, psykologi og blod - så der burde være noget for alle. Jeg er ikke selv så meget til det blodige - men i denne da er det hele bare godt.

Du vil nyde denne på alle 434 sider - og faktisk vil du nok helst ikke have at den slutter. Sådan havde jeg det i hvert fald.

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar