lørdag den 20. februar 2016

Anmeldelse af Cilla & Rolf Børjlinds Sort morgen

Forlagets beskrivelse:
Olivia Rønning er tilbage i politiet efter sit sabbatår og har slået sig ned i den skånske by Höganäs. Da det lille samfund rystes af et brutalt mord, sættes Olivia på sagen. Få dage senere begåes et nærmest identisk mord, denne gang uden for Stockholm. De makabre mord giver genlyd i hele landet, og Olivia må samarbejde med Rikskrim for at finde morderen, inden nye forbrydelser finder sted.

Samtidig dukker en bog op med udklip fra den såkaldte Jill-sag. Den sag, som var årsag til, at Tom Stilton blev udmanøvreret i sit job som efterforsker i politiet. Den eneste sag, som han ikke fik opklaret, og som han nu ikke længere kan lade ligge.

Da et DNA-spor fra Jill-sagen matcher et spor fra de nye mord, tager sagen en uventet drejning. Opklaringsarbejdet fører fra Skåne til Stockholm og ud på øen Möja i den stockholmske skærgård. Fra nynazistiske celler og hadforbrydelser på nettet til et kollektiv fra 70'erne, som gemmer på store, mørke hemmeligheder.

Anmeldelse:
Dette er trejde krimi i serien om Olivia, Tom og Mette Olsäter.

Den har stået i min reol alt for længe - særligt fordi at jeg jo knuselsker deres krimier. Det fantastiske forfatterpar Cilla og Rolf Børjlind har igen skrevet en fantastisk krimi. Denne gang med masser af nerve. Der er forfærdelige mord, ondskabsfulde mennesker med skræmmende ideologier. Kort sagt den har alt det den skal for at du sidder med nedbidte negle og ude på kanten af stolen i store dele af krimien.

Beskrivelserne i krimien er meget maleriske, hvilken ikke er den store overraskelse når nu de i deres professionelle arbejde er manuskriptforfattere af blandt andet Beck-serien.

Der er stærke venskaber som arbejder sammen om opklaringen af mordene - Olivia, Tom og Mette Olsäter.  Her i trejde krimi er du som læser endnu tættere på personerne. Der er masser af beskrivelser af personerne og deres indbyrdes forhold - fortalt med en særlig humor - som jeg elsker. Det er faktisk ret befriende at der ikke nogle ikke-fungerende parforhold som er omdrejningspunktet. Det er der rigeligt af krimier der har med.

Har du endnu ikke læst nogen af krimierne af Cilla og Rolf Børjlind, så er det da bare med at komme i gang. Jeg lover at du her vil finde mange gode læseoplevelser.

Rigtig god fornøjelse.
1 kommentar:

  1. Er så vild med den serie og håber der kommer en nr 4 5 osv.
    Pt ser jeg springflod på svensk tv om søndagen. Og den er bestemt ikke skuffende.

    Mvh Henriette

    SvarSlet