fredag den 27. maj 2016

Blogger arrangement i Hjørring

Fredagen efter Kr. Himmelsfartsdag deltog jeg i et mindre bloggerarrangement på Hjørring Bibliotek. Det var en lille sluttet kreds. Det synes jeg egentlig var ærgerligt, når nu Andrups Bookshelf og Hjørring Bibliotek havde fået Jussi Adler-Olsen til Hjørring.

Jussi Adler-Olsen kom for at få en snak med bloggerne om deres betydning for forfatterne. Efter Jussis mening har de stor betydning. Forskellen på bloggerne og de "professionelle" anmeldere er at bloggerne fortæller deres ærlige mening om bøgerne - og de læser alene ud fra interesse. En professionel anmelder er tvunget til at læse bøgerne, og læser derfor inden for flere forskellige genrer og ikke nødvendigvis kun inden for den genre som ligger tæt på deres hjerte.

Jussi Adler-Olsen fortalt at i første omgang skrev han 36 kapitler. Når han nåede så langt, fik hans kone Hanne 1 kapitel hver dag - så havde han 36 dage til at skrive resten af bogen. Herefter blev den rettet til. Når Jussi afleverer den til sin redaktør - er det altid med selvtilliden i toppen - "Denne gang er den perfekt, og uden fejl." Når Jussi Adler-Olsens redaktør kommer tilbage med manus'et - siger hun så der er kun 4 fejl - på hver side.

Det var tydeligt at Jussi Adler-Olsen går meget op i kvalitet og lytter til hvad hans læsere og bloggerne mener om hans bøger. Han forholder sig til den kritik han møder, og bruger den konstruktivt.

Senere var der et "møde" med Jussi Adler-Olsen som var alle kunne købe billet til. Grunden til at det hedder "Møde med Jussi Adler-Olsen", er fordi at Jussi Adler-Olsen ikke længere holder foredrag. Nu "mødes" han med sine læsere.

Vi var så heldige at få læst 2 afsnit af den kommende bog op. Jussi Adler-Olsen er en rigtig god og levende oplæser. Det var jo også spændende at være nogle af de første til at høre hvad den nye bog fra Jussi Adler-Olsen kommer til at handle om.

Jussi Adler-Olsen skal aflevere sit nye manus til sin redaktør Anne den 1. august, så bog udkommer sandsynligvis i efteråret.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar