torsdag den 2. juni 2016

Anmeldelse: Over grænsen

Politikens Forlag udgiver sammen med 7 gode krimiforfattere i samarbejde med Red Barnet - novelle samlingen Over grænsen.

Det er 7 gode krimi-noveller. i langt de fleste tilfælde er det noget ret korte noveller, men de er faktisk ganske udmærkede. Den eneste som skiller sig lidt ud - er Jakob Melanders kriminovelle som er dobbelt så lang som de andre. Du kommer derfor tættere på personerne, der er flere beskrivelser og der er mere plot i end der er i de øvrige.

Den som jeg synes er særlig stærk er Sprækken af Jussi Adler-Olsen. Tænk hvis man havde levet sig liv på den måde.

Det var selvfølgelig også sjovt at møde Axel og Bentzoni en tidlig udgave. Faktisk er Jesper Stein og A.J. Kazinskis historier de eneste hvor der er en historie om den hovedperson som de ellers benytter i deres krimier.

Alle historierne synes jeg fungerer rigtig godt som noveller, men tror til gengæld heller ikke at de ville kunne bære de plots i en hel roman. Der var selvfølgelig også nogle af dem som jeg brød mindre om end andre -  men sådan vil det nok altid være. Men generelt er de alle sammen nogle gode historier som er skrevet af forfattere som virkelig kan deres håndværk - det er der ingen tvivl om.

Så vil du gerne støtte et godt formål og kan lide små afkortede historier - så er det bare med at komme ned i boghandlen.

Rigtig god fornøjelse.


2 kommentarer:

  1. Der er lige kazinski´s historie - det er også Bentzon i en ung udgave :-)

    SvarSlet