mandag den 4. november 2013

Anmeldelse af Hans Schmidt Petersens Sørgekåbe

Handling:
Det er en hed sommeraften, og der er grillfest hos kriminalkommissær Carsten Mathiesens naboer Knud og Anne. Men stemningen er trykket. For fem år siden fik et af nabobørnene, Nanna, sin tå klippet af med en plæneklipper. Og nogle dage før festen blev den arbejdsløse Orla Madsen overfaldet på gaden i Åbenrå. Flere af gæsterne udviser en uforholdsmæssig stor interesse for Madsens skæbne. Samtidig har naboerne kærlighedsaffærer på kryds og tværs af ægteskaber og vejnumre. Da den smukke og depressive nabo Signe findes myrdet på værternes toilet, må Carsten tage utraditionelle metoder i brug for at finde morderen blandt naboerne, der alle har noget på hinanden. Og det viser sig, at både den afklippede tå, overfaldet og mordet hænger sammen …

Anmeldelse:
Krimien er skrevet som en kortroman. Der er velskrevet samtidig med at handlingen er holdt meget stramt. Det gør den meget kompakt, og gør det sværere at få et flow i historien. Carsten politikommisæren, løser alle de problemer som der bliver udstillet. Samtidig med at læseren stilles overfor nogle etiske og moralske spørgsmål - om hvor langt man er villig til at gå for at beskytte sin egen levevis.

Du kommer med på en rejse hvor pænheden i et sønderjysk parcelhuskvarter, falder totalt fra hinanden. Beboerne i kvarteret dækker over hinanden lige indtil afslutningen - hvor alle masserne falder - og konsekvenserne af de foretagne handlinger kommer frem i lys skue.

En ganske udmærket krimi, og er du til stramt fortalte eller korte romaner så er denne en oplagt mulighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar