fredag den 1. november 2013

Anmeldelse af Helle Vincentz Nukaakas kabale

Handling:
Nukaakas kabale er en sprængfarlig historie om stormagternes jagt på Grønlands råstoffer. Den benhårde kamp om undergrunden sætter al moral ud af spil – og forstærker landets spændinger mellem grønlændere og danskere.Truslerne vælter ind over dansk-grønlandske Nukaaka Nielsen. Som chef i Grønlands Råstofdirektorat afgør hun, hvem der får adgang til undergrundens værdifulde råstoffer. En beslutning, der kan få stor indflydelse på den globale magtbalance. Så da en anonym mailskriver advarer hende mod at lukke kineserne ind, slår Nukaaka det hen som politisk chikane. Kort tid efter finder hun en af sine nære medarbejdere dræbt. Men hvem er villig til at slå ihjel for at holde kineserne ude af Grønland? Og hvorfor kalder vedkommende Nukaaka for en ”qallunaarsuaq” – en stor, dum dansker, der tror, hun ejer det hele?Mens Nukaaka kæmper for at beskytte sig selv og sin treårige søn, dukker den ambitiøse, men hårdt prøvede, forretningskvinde Caroline Kayser op i Nuuk. De to kvinders fælles fortid hvirvler dem ind i et spind af politik, mord og storkapital, og den idylliske kærlighedsferie, Caroline havde set frem til, kan hun glemme alt om.

Anmeldelse:
For at sige det kort, så skal du ikke gå i gang med denne - hvis du har andre planer for dagen. Når du først kommer i gang har du ikke lyst til at slippe den igen før sidste side er vendt.

Helle Vincentz har fat i et meget aktuelt emne. Hun skriver meget flydende og det varer ikke længe før at siderne nærmest vender sig selv.

Det var ikke længe før du er godt inde i persongalleriet og hvilke forbindelserne de har til hinanden. Dog er der enkelte som man ikke helt lige fra begyndelsen kan placere hvor de hører til. Men det er ikke det samme som at man nemt kan gennemskue hvem der er skurkene i det beskidte spil.

Du kommer rigtig tæt på Nukaaka, selv om jeg godt kunn lide. Havde jeg det også sådan at jeg ind imellem tænkte - så vågn dog op Nukaaka.

Vi følger også udviklingen af Carolines forhold til sin far, hvor jeg til sidst tænkte YES Caroline.

En fantastisk spændingsroman. Så er du til spænding og politiske intriger - så SKAL du bare læse Nukaakas kabale. Det er absolut n af de bedste bøger jeg har læst i år.

God læselyst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar