torsdag den 23. juli 2015

Gudspartiklen af Mads Peder Nordbo

Forlagets beskrivelse:
Mikkel er en yngre Ph.d.-studerende, der efter at have mistet sin kæreste i et tragisk eksperiment med kærlighed, er gået helt i stå og nu blot lader sig trække halvdød rundt i en monoton verden styret af den døde kæreste, der ofte besøger ham, mens han er beruset af alkohol eller fuld af piller. I levende live var kæresten et vidunder på alle andre områder end kærligheden, som hun grundet dybe sår i sjælen i stedet forsøgte at adskille og forstå ud fra fysikkens love. En dag opdager Mikkel et hul i bagvæggen af sit klædeskab. Det, han finder på den anden side, viser sig at rumme energien til ikke bare at ændre Mikkel, men måske også til at kunne genskabe tabt liv. Herfra udvikler det hele sig i mange retninger og vokser i perioder langt over Mikkels eget hoved og forstand. Da han undervejs i sin søgen efter liver krydser både tabte sjæle, ondskabens ofre, Niels Bohr og Pagtens Ark, må han kæmpe hårdt for at fastholde sit greb i virkeligheden.

I Gudspartiklen møder vi en række grumme emner som trafficking, koncentrationslejre og overgreb mod børn. Men også det at elske en død og søge blindt efter den dødes genopstandelse fylder meget.

Romanen rummer en række teser om gudspartiklen og dennes mulige indflydelse på menneskers eksistens i tid og rum - og så har der naturligvis sneget sig lidt spænding ind, da der er flere, der godt vil have i fingre i Guds kræfter. Gudspartiklen kan ændre verden - både universelt og i det enkelte menneske. Ligesom mennesker kan virke som gudspartikler for og i hinanden, hvis de støder sammen under de helt rette betingelser.

Anmeldelse:
Hvis du tidligere har læst noget af Mads Peder Nordbo, så vil du vide at du kommer med ud på en helt særlig rejse - når du går i gang med én af hans bøger. Mads Peder Nordbos bøger er heller sådan lige til at rubricere til en bestemt kategori. Jeg mener nu godt man kan kalde Gudspartiklen for en spændingsroman. Der er ihvertfald en del momenter som normalt er i en spændingsroman som også findes i denne roman.

Leder du efter noget ud over det sædvanlige, så er det helt sikkert denne bog du skal kaste dig over. Den er utrolig velskrevet. Du bliver ført igennem en rigtig spændende fortælling. Bogen foregår fortrinsvis i Danmark, men Afrika er og en væsentlig del af historien.

Historien er rigtig godt skruet sammen, hvor alle løse ender samles til sidst.

Persongalleriet er virkelig godt. Personerne er levende beskrevet, og du får ret hurtigt personerne helt tæt ind på livet. Navnlig kommer man helt tæt på hovedpersonen Mikkel og derigennem en masse andre personer som har stor indflydelse på Mikkel.

Mikkel er egentlig i gang med at tage en Ph.D. i atomfysik på Niels Bohrs Instituttet, men efter at hans kæreste Veronika dør - får han en depression. Han har mere end svært ved at komme ovenpå igen. Men fra det tidspunkt hvor han opdager hullet ind til lejligheden ved siden af, tager handlingen og eventyret rigtigt fart. Den viden Mikke får i denne anden lejlighed er dog ikke ufarlig, lige pludselig er det et kapløb med tiden. Der er nemlig også andre som er på jagt efter Gudspartiklen.

Det bliver eventyr af en rejse, men som i alle eventyr skal hovedpersonen Mikkel så gruelig meget igennem inden rejsen er slut.

Jeg giver derfor denne eventyrlige roman, mine varmeste anbefalinger.

Rigtig god fornøjelse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar