lørdag den 18. juni 2016

Møde med Anna Grue

I går var jeg til bloggermøde sammen med Anna Grue på Cafe Casablanca i Århus. Det var rigtig spændende. Vi hørte om Anna Grues store fascination af Agatha Christies Miss Marple og Colin Dexters Morse. Udover det hørte vi også om Dan Sommerdahl, selvfølgelig. Det var jo i den anledning af vi mødtes.

Anna Grue er meget fascineret af den engelske krimitradition. Anna Grue omtaler selv sine krimier som hyggekrimier. Anna Grue bevæger sig i en helt anden krimiverden end langt de fleste andre danske krimiforfattere og de skandinaviske krimier. Der er ingen blodige deltaljer beskrevet i hendes krimier og det er med fuldt overlæg.

I de engelske krimier er der ofte tale om ren fiktion. Stederne hvor krimierne foregår er opdigtede, det giver også forfatteren en vis frihed. Ved at bruge en privatdetektiv i stedet for en kriminalkommisær eller lignende så flytter man fokus fra at alt skal være realistisk. Så har man lige pludselig lov til at gøre ting i historien som egentlig ikke er videre realistiske.

Noget andet som er ret sjovt, er at Anna Grue i de første 6 Dan Sommerdahl krimier slet ikke foretog research. Så bøgerne er skrevet ud fra hvordan Anna Grue forestiller sig at tingene foregår. Efter at have skrevet manuskriptet, så har hun brugt fagfolk til at læse tingene igennem. Men da Anna Grue skulle skrive Italiensvej blev hun tvunget til at foretage research - og nu er hun nærmest blevet helt bidt af det. Anna Grue har derfor været en hel dag på et plejehjem i forbindelse med sin research til "I lige linje".

Har du læst andre bøger af Anna Grue vil du vide at der altid er dyr med i hendes bøger. Et helt særligt kendetegn er at der i hver bog optræder en ny hunderace.

Men hvor skriver Anna Grue så sine bøger? Jo det foregår i sommerhuset. Anna Grue fortalte, at hun slet ikke kunne koncentrere sig hjemme i huset i København. I sommerhuset er der ro - der bliver man kun forstyret af fuglenes kvidren.

Anna Grue strikker meget, så da der var andre strikke-entuasiaster blandt bloggerne så var glæden stor.

Det var en rigtig hyggelig og sjov eftermiddag i en meget afslappet stemning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar