fredag den 24. juni 2016

Anmeldelse af Anna Grues I lige linje

Nu er tiden kommet til en ny krimi i serien om Dan Sommerdahl. Indrømmet jeg har ikke tidligere stiftet bekendtskab med Anna Grues forfatterskab.

I lige linje handler både om at Dan Sommerdahl forsøger at finde sin far men også om det at komme videre efter skilsmissen.

 Hans mor kan ikke hjælpe i hans søgen, da hun er syg. Samtidig med Dans søgen bliver han nysgerrig i forbindelse med at en motionist cykelrytter (Lars) har haft en ulykke og siden engageres han af dennes enke (Eva) til at finde deres datter Sofie. Eva har forsøgt at komme i kontakt med det lader sig ikke gøre. Så Dan plan er at opsøge hende i Oxford når han alligevel skal over og søge efter sin far. Det kan vel ikke være så svært? eller kan det?

Da Christianssunds Cykelklubs kasserer senere bliver fundet død, og det viser sig at han ikke "bare" er faldet over overbord. Så bliver Dan først rigtig nysgerrig, for er der en sammenhæng så slipper han ikke sit greb i sagen før han kan skimte en løsning på mysteriet.

I lige linje er en rigtig spændende krimi. Kan man godt lide den engelske krimi tradition fra blandt andet Agatha Christies Miss Marple - så vil man elske denne krimi. Lige som i Miss Marple krimierne er der ingen blodrige beskrivelser.

Sproget er let og flydende, og alt for hurtigt når du frem til sidste side i historien. Det er ikke en krimi hvor du sidder ude på kanten af stolen, og ikke tør se de billeder som historien skaber. Til gengæld er det en krimi som er helt sin egen og som giver dig den spænding der skal være på sin helt egen stilfærdige facon.

Plottet er rigtig godt bygget op, og jeg lover dig at du bliver overrasket til sidst.

Jeg glæder mig allerede til at gå i gang med de andre Dan Sommerdahl - krimier.

Du kan roligt glæde dig til denne krimi, men det vil nok ikke lægge den fra dig før du har læst dig frem til første side - og det går hurtigt med at komme dertil.

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar